Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δείτε στον «902 TV»

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα της τηλεόρασης του «902» που θα προβληθεί σήμερα, αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα.

Σήμερα, στις 18.30 θα προβληθεί η εκπομπή «Σελίδες γνώσης». Πριν από 100 χρόνια γράφτηκε από τον Β.Ι Λένιν η φιλοσοφική πολεμική «Υλισμός και Εμπειριοκριτικισμός», έργο πολύ πρωτοποριακό για την εποχή του αλλά τελικά και για σήμερα. Ο Λένιν, στο έργο του αυτό, αναπτύσσει με μεγάλη οξυδέρκεια την επιχειρηματολογία του κόντρα στα αστικά ρεύματα της εποχής, που μετά την ήττα και την άγρια καταστολή της επανάστασης του 1905 σήκωσαν επιθετικά κεφάλι, με τη «θεοαναζήτηση», τη λατρεία του ατομικισμού και τη συκοφάντηση της εργατικής τάξης. Στην εκπομπή η Αννεκε Ιωαννάτου θα συνομιλήσει με τον καλεσμένο της για αυτό το έργο, ορόσημο στη φιλοσοφία.

Στις 20.30 η εκπομπή «Ματιές στον κόσμο» θα ασχοληθεί με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η Αννα Μπαλή φιλοξενεί τον Ουαλίντ Ελιάς, δημοσιογράφο από τον Λίβανο και τη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Ελένη Μαυρούλη.

Στις 21.20 θα μεταδοθεί το θεατρικό έργο του Αριστοφάνη «Ο πλούτος». Η παράσταση ανέβηκε σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρουσαίων.

Την Κυριακή, στις 15.30 οι «Αθλητικές συναντήσεις» με αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, ανδρών και γυναικών.

Στις 22.05 θα προβληθεί η εκπομπή «Κλασικές αρμονίες». Με τα μοναδικά μπαλέτα Μπολσόι και Κίροφ. Επιμέλεια - παρουσίαση: Ελένη Φιλιούση.

Την Δευτέρα, στις 17.30 θα μεταδοθεί η εκπομπή «Ευ ζην». Η καλεσμένη της εκπομπής Εύη Τσάτη, πλαστικός χειρουργός, απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με το πώς μπορούμε να διαγνώσουμε στο δέρμα μας τις επικίνδυνες «ελιές». Ακόμη, εξηγεί τις διαδικασίες για τη χειρουργική αντιμετώπιση και την αισθητική επιβάρυνση, προκειμένου να αφαιρεθεί μία ελιά, ιδιαίτερα από το πρόσωπο. Επιμέλεια - παρουσίαση: Ρένα Μαραζιώτη.

Στις 20.35 στην κινηματογραφική βραδιά θα προβληθεί η ταινία με τίτλο «Πάντα μπροστά».

Στις 21.00 θα μεταδοθεί, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στη Δυτική Πελοπόννησο, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Εγκέλλας», του Αγη Μαραγκουδάκη. Πρόκειται για ένα επίκαιρο και διδακτικό ντοκιμαντέρ για το μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999, την πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και του κράτους και τα προβλήματα των σεισμοπλήκτων στα χρόνια που ακολούθησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ