Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ποιητική αδεία» στον «902 Αριστερά στα FM»

Εδώ και 14 χρόνια «κοιμάται» στη γη που κάποτε φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα. Μένουν οι μελωδίες και το άρωμα της ευγένειάς του, που σαν θλιμμένη αρχόντισσα, σαν μια Παναγιά των Πατησίων ή σαν μια Σκοτεινή Μητέρα ορίζουν με τις καθημερινές τους πράξεις έναν κόσμο καθαγιασμένης ταπεινότητας και αλήθειας μέσα στην εποχή της παρακμής.

Η Ελένη, η Μελισσάνθη, η Μαριάνθη των Ανέμων, η Τρελλή του Φεγγαριού όλα αυτά τα «αλλόκοτα» κορίτσια ανήκουν στην πολύ προσωπική του μυθολογία του Μάνου Χατζιδάκι και σε αυτά τα κορίτσια θα είναι αφιερωμένη η εκπομπή «Ποιητική Αδεία», που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Μηλιώνης την Κυριακή 15 Ιούνη (12.00-14.00) στον «902 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM».

Οι μορφές των κοριτσιών αυτών που φανερώνονται ή χάνονται μέσ' απ' τις βροχές, τα σύννεφα και τον ήλιο, συντρόφεψαν τα πρώτα μας σκιρτήματα στη ζωή. Εγιναν μορφές και της δικής μας προσωπικής μυθολογίας, έγιναν τραγούδι που τα βήματά του περιπλανώνται στις μοναχικές βραδιές, έγιναν φεγγάρια μακρινά και όνειρα που χάθηκαν, πήραν το όνομα της Περιμπανούς, που μόνο αμυδρά τη θυμόμαστε μες στον μεγάλο κόσμο τον αδιάφορο. Δεν είναι όμως μόνο τα κορίτσια και οι προσωπογραφίες των μητέρων. Από τη χατζιδακική «γυναικεία μυθολογία» δε θα μπορούσαν να λείπουν και εκείνα τα θηλυκά, που έχοντας περάσει διά πυρός και σιδήρου, απλώς υψώνουν σε ένα μοναχικό χορό τα σαν σκουριασμένα μαχαίρια χέρια τους και χαράζουν το μπράτσο όλων των καιρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ