Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ
Ετσι φουσκώνουν τα «πανιά» των υπερκερδών

Οι δυσμενείς κλιματικές αλλαγές σε συνδυασμό με τις ωφέλειες από τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, δημιουργούν την υπαρκτή συνθήκη που εκμεταλλεύονται ασύδοτα η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της προκειμένου να αυξήσουν τα υπερκέρδη των ενεργειακών κολοσσών με τις τεράστιες επιδοτήσεις για «καλό σκοπό». Με αφορμή το γιορτασμό της Πανευρωπαϊκής Ημέρας του Ανέμου, αυτή την Κυριακή, η ΔΕΗ εξάρει σε ανακοίνωσή της την αιολική ενέργεια, θυμίζει ότι ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που κατασκεύασε αιολικό πάρκο στην Κύθνο, δε θυμίζει γιατί εγκαταλείφθηκε ουσιαστικά το θέμα στη συνέχεια και αναφέρει τις τελευταίες επενδύσεις που ετοιμάζει η θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, μόνη της ή σε συνεργασία με ξένους.

Εκτός από τα υπάρχοντα 44 MW, άλλα 32 MW βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και πολλά ακόμη περιμένουν αδειοδότηση. Στη Βοιωτία κατασκευάζεται πάρκο 38 MW σε συνεργασία με τη γαλλική EDF με απώτερο στόχο τα 122 MW. Ολα αυτά γίνονται τώρα που έχει χρήμα η υπόθεση.

Αυτή την Κυριακή, η ΕΛΕΑΤΕΝ, η επιστημονική ένωση αιολικής ενέργειας, θα στήσει ένα αιολικό πάρκο στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των γιορτασμών της ημέρας του Ανέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ