Κυριακή 1 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εχει και η ανοχή τα όριά της

Τα όσα ακούστηκαν από το στόμα του πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, έμοιαζαν με «παραμύθια της Χαλιμάς». Μας έχουν συνηθίσει πια οι κυβερνώντες μας, του ΠΑΣΟΚ, στις μεγαλοστομίες χωρίς κανένα αντίκρισμα, στα «πατριωτικά» συνθήματα, που ποτέ δεν υλοποιούνται, ώστε ένα μεγάλο μέρος του λαού, να θεωρούμε το ΠΑΣΟΚ «Δούρειο Ιππο» του καπιταλισμού.

Εάν γυρίσουμε λίγο πίσω, στο 1981 και δούμε την πορεία του ΠΑΣΟΚ, θα θυμηθούμε ότι με τα συνθήματα της Αριστεράς (τον πόθο του λαού), «Εξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις», «Εξω οι Αμερικανοί», «Οχι στην ΕΕ», τις παραπλανητικές εξαγγελίες για τα «περήφανα γηρατειά», περί οικονομικής ραχοκοκαλιάς, στήριξης των μικρομεσαίων και τόσα άλλα - ανέκοψε την προοδευτική πορεία της χώρας μετά την πτώση της χούντας των συνταγματαρχών, ξεγελώντας και τσουβαλιάζοντας το λαό.

Σήμερα, αυτοί οι ίδιοι, έχουν για μεγάλα τους «ατού» την ΟΝΕ, που τη μεταφράζουν σε «χρυσά κουτάλια» για το λαό, τον εξευρωπαϊσμό, την ανάπτυξη, την παγκοσμιοποίηση κλπ., κλπ. Προσπαθούν έτσι να παρουσιάσουν το «άσπρο - μαύρο», εμπαίζοντας και τουμπάροντας, για μια ακόμη φορά, το λαό.

Ο πρωθυπουργός είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα σοσιαλιστικό». Εμείς αναρωτιόμαστε, πώς νοείται σοσιαλισμός με την τέτοια άγρια εκμετάλλευση, ελεύθερη αγορά, ασυδοσία, σκοταδισμό, παραπληροφόρηση, διαπλοκή, εμπορευματοποίηση των πάντων, όπως Υγείας, Παιδείας, Ασφάλισης κ.ά.;

Μίλησε ακόμη για δογματισμό της Αριστεράς, που δε θέλει τον εξωραϊσμό, την ανάπτυξη, την ένταξή της, τέλος πάντων, στη Νέα Εποχή, την εποχή της ΠΑΞ - ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ. Ομως, για μας, που ανήκουμε στο λαϊκό κίνημα, είναι γνωστό ότι αυτός ο, δήθεν, εξωραϊσμός δεν είναι τίποτε άλλο από ένα νέο Μεσαίωνα, όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.

Ανεξαρτησία και εθνική περηφάνια θεωρεί το ΠΑΣΟΚ, το «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» για τα Ιμια, το χέρι - χέρι με τον Κλίντον, το «ξέφραγο αμπέλι» της χώρας στους δολοφόνους της Γιουγκοσλαβίας, το ξεπούλημα της Κύπρου, τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, τη συμφωνία για την τρομοκρατία με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, που είναι βασικά οι πηγές της τρομοκρατίας.

Τα ίδια, φυσικά, θα λέγαμε και για την αξιωματική αντιπολίτευση τη ΝΔ, που, με τα κροκοδείλια δάκρυά της, προσπαθεί να πείσει το λαό ότι ανησυχεί για την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ αυτή στην πραγματικότητα είναι η πρώτη διδάξασα των δεινών της χώρας και συγκοινωνούν δοχείο με το ΠΑΣΟΚ.

Ομως, επειδή το «μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκαλο», η πείρα και η μνήμη, η γνώση, η αγανάκτηση του λαού, δεν αφήνει άλλα περιθώρια, οι λαϊκές δυνάμεις ενώνονται σε αγώνα παλλαϊκό, που όχι μόνο θέλει ν' αντισταθεί σ' αυτήν την κοροϊδία, αλλά και να απαιτήσει πραγματικές «καλύτερες μέρες». Και αυτό θα επιτευχθεί μονάχα με ενότητα - συσπείρωση, προγραμματισμό και αγώνα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, του μόνου συνεπούς ταξικού συνδικαλιστικού μετώπου πάλης.


Δ. ΠΑΝΤΑΖΩΝΑΣ
Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ