Κυριακή 1 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρύβουν τους πραγματικούς τους σκοπούς

Διαβάζουμε συχνά στις λεγόμενες δημοκρατικές εφημερίδες, βλέπουμε και ακούμε από τηλεοπτικά κανάλια, διάφορα σενάρια που στρέφονται ευθέως κατά του ΚΚΕ. Αυτό δε μας ξενίζει βεβαίως, διότι γνωρίζουμε ότι το ΚΚΕ ασκεί πολιτική τελείως διαφορετική από τη δική τους και αυτό ασφαλώς δεν τους αρέσει και δεν τους συμφέρει. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η πολιτική που ασκείται από το κόμμα της εργατικής τάξης είναι φιλολαϊκή, φιλεργατική, φιλειρηνική, πατριωτική.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί θλίψη, αλλά και θυμό παράλληλα, είναι ότι τα σενάρια αυτά προέρχονται, τις πιο πολλές φορές, από πρώην αριστερούς και πρώην στελέχη του Κόμματος, ακόμη δημοσιογράφους - παιδιά πρώην διακεκριμένων στελεχών του προοδευτικού κινήματος. Πιστεύω πως για όλους αυτούς τους «πρώην», ο μακαρίτης μεγάλος Παιδαγωγός Μ. Παπαμαύρος θα έλεγε «ντροπή»!

Τέλος, θα ήθελα ν' αναφερθώ στο πλήθος των δημοσιευμάτων των αστικών εφημερίδων που δήθεν ασχολούνται καλοπροαίρετα με το βίο και τη δράση μερικών διακεκριμένων στελεχών του ΚΚΕ, που είτε έφυγαν με βίαιο τρόπο από τη ζωή, είτε με φυσικό θάνατο και που, στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ατελείωτο «κατηγορώ» και συκοφαντίες για το ΚΚΕ.

Για μας, κύριοι κατήγοροι του Κόμματός μας, τους απλούς κομμουνιστές, οι σύντροφοι μάρτυρες όπως Γιάννης Ζεύγος, Νίκος Μπελογιάννης, Νίκος Πλουμπίδης, Μήτσος Παπαρήγας, Αρης Βελουχιώτης, Στέφανος Σαράφης που εκτελέστηκαν, και ο Νίκος Ζαχαριάδης, που συμπληρώθηκαν 27 χρόνια από το θάνατό του -και που εσείς προσπαθείτε να εκμεταλλευτείτε - παραμένουν στελέχη του τιμημένου ΚΚΕ, που ασφαλώς, εάν βρίσκονταν στη ζωή, θα θλίβονταν σίγουρα για το κατάντημά σας.

Στη μνήμη λοιπόν των παραπάνω μαρτύρων ηρώων του Κόμματος, του Λένιν και Στάλιν, καθώς και στη μνήμη του πατέρα μου Παντελή Δ. Βαλκανά, δασκάλου από το χωριό Χράνος Αρκαδίας, που φέτος συμπληρώνονται 56 χρόνια από την εκτέλεσή του από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους στην Τρίπολη τον Αύγουστο του 1944 και στη μνήμη του αδελφού μου Μίμη Π. Βαλκανά που καταδικάστηκε από το έκτακτο «θανατοδικείο» και εκτελέστηκε, επίσης στην Τρίπολη, τον Ιούλη του 1949, προσφέρω: 40.000 δρχ. στο τιμημένο ΚΚΕ. 10.000 δρχ. στο όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ «Ριζοσπάστη». 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ. 10.000 δρχ. στο παράρτημα Ηλιούπολης της ΠΕΑΕΑ και 10.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης.

Συντροφικά


ΘΥΜΙΟΣ Παντελή ΒΑΛΚΑΝΑΣ
Ηλιούπολη


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ