Σάββατο 14 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Πανηγυρική πρόκριση Ολλανδίας

Με πανηγυρικό τρόπο η Ολλανδία εξασφάλισε την παρουσία της, ως πρώτη του Γ' Ομίλου, στην επόμενη φάση. Οι «Οράνιε» παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, κέρδισαν τη Γαλλία με 4-1 (9' Κούιτ, 59' Φαν Πέρσι, 71' Ρόμπεν, 90+ Σνάιντερ - 70' Ανρί). Οι «Τρικολόρ» ήταν εμφανέστατα βελτιωμένοι, συγκριτικά με τον αγώνα απέναντι στη Ρουμανία. Πάλεψαν, έκαναν ευκαιρίες αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Νωρίτερα Ρουμανία - Ιταλία αναδείχτηκαν ισόπαλες με 1-1 (55' Μούτου - 56' Πανούτσι), σ' ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με αρκετές εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες. Οι Ιταλοί - δικαίως - διαμαρτύρονται για το κακώς ακυρωθέν γκολ του Τόνι στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου, ενώ οι Ρουμάνοι έχασαν πέναλτι με τον Μούτου (81').

Μετά και τα χτεσινά αποτελέσματα, τουλάχιστον, μια ποδοσφαιρική δύναμη θ' αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. Η Ολλανδία έχει 6 πόντους, η Ρουμανία 2, Ιταλία και Γαλλία από 1. Στην αυλαία της πρώτης φάσης η Ρουμανία αντιμετωπίζει την Ολλανδία και συγκρούονται μεταξύ τους Ιταλία - Γαλλία.

Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Η αντίστροφη μέτρηση για το φινάλε του Α` γύρου στο φετινό EURO αρχίζει από την Κυριακή, με τις ομάδες να μπαίνουν στη διαδικασία της τρίτης και καθοριστικής αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο ενόψει προημιτελικών.

Πρεμιέρα κάνει αύριο ο Α` Ομιλος όπου δεσπόζει το ντέρμπι μεταξύ της Τσεχίας και της Τουρκίας με ζητούμενο το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προημιτελικά (αφού το πρώτο το έχει πάρει ήδη η Πορτογαλία). Ας σημειωθεί ότι σε περίπτωση ισοπαλίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με το καινούριο σύστημα διεξαγωγής οι δυο αντίπαλοι οδηγούνται κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι. Στο άλλο παιχνίδι, η Πορτογαλία θέλει να κλείσει τη φάση των ομίλων αήττητη κόντρα στην επίσης αδιάφορη βαθμολογικά και αποκλεισμένη από τη συνέχεια Ελβετία.

Η ήττα έκπληξη από την Κροατία έβαλε σε μπελάδες το φαβορί του Β` Ομίλου Γερμανία που πλέον αναγκάζεται να παίξει αγώνα δίχως αύριο κόντρα στη δεύτερη διοργανώτρια Αυστρία η οποία σε περίπτωση νίκης προκρίνεται αυτή (αφού φθάνει τους Γερμανούς στη δεύτερη θέση). Στον άλλο αγώνα, η Πολωνία χωρίς ελπίδες πρόκρισης αντιμετωπίζει την ομάδα που εντυπωσίασε, την Κροατία η οποία ήδη έχει προκριθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ