Τετάρτη 18 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΠΟ
24ωρη απεργία σήμερα

Η πρώτη προαναγγελθείσα 24ωρη απεργία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων του υπουργείου Πολιτισμού λαμβάνει χώρα σήμερα, με συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης, η επιχειρούμενη μετατροπή του οποίου σε ΝΠΔΔ έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών μεταξύ των εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, αφού οδηγεί κατευθείαν στην ιδιωτικοοικονομική διαχείριση των μουσείων.

Το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου για το ΝΜΑ είναι πρώτο στην απεργιακή «ατζέντα», όπως και η νέα «βόμβα» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας (ΜΕΛΜΟΚΕ), που, ενώ εδώ και χρόνια λειτουργεί ως ΝΠΔΔ, προωθείται νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή του σε ΝΠΙΔ. Δεν τους αρκεί! Προωθούν νομοθετική ρύθμιση για τη μετατροπή του σε ΝΠΙΔ, αποκαλύπτοντας τα συνολικότερα σχέδιά τους... Και, φυσικά, το εργασιακό μέλλον του προσωπικού του Μουσείου καθίσταται αβέβαιο!

Το σταμάτημα της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, μέσω προγραμμάτων «Stage», το πάγωμα των απολύσεων συμβασιούχων και η επαναπρόσληψη των απολυμένων, να πάψει το εντεινόμενο χάλι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που όλο και περισσότερο λειτουργεί χάριν στις θυσίες των εργαζομένων, αλλά και η μη μεταστέγαση του ΥΠΠΟ στις ακατάλληλες πρώην καπναποθήκες του «Κεράνη» στο Ρέντη, είναι μερικά ακόμη από τα βασικά αιτήματα και των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ