Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πολιτική Προστασία από επιχειρηματίες!

Η Γιούρομπανκ και το Ιδρυμα Λάτση υλοποιούν πρόγραμμα που αφορά σε κρίσιμους τομείς της Πολιτικής Προστασίας. «Υπάρχει πάντα χώρος για ιδιώτες στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με δράσεις που αφορούν σε κρίσιμους τομείς της Πολιτικής Προστασίας, όπως την ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος, υλοποιεί το Ιδρυμα Ι. Λάτση και η τράπεζα Γιούρομπανκ.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε χτες, με τους «ευεργέτες» να προβάλλουν σκόπιμα την οικονομική ενίσχυση προς τις οικογένειες των θυμάτων πυροσβεστών. Ωστόσο, πίσω από τα εκατομμύρια ευρώ που «έπεφταν» βροχή από τους «ευεργέτες» (συνολικά το πρόγραμμα με τίτλο «Είναι καθήκον μας» φτάνει τα 60 εκατ. ευρώ), κρύβεται η ανάμειξη επιχειρηματιών στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας της χώρας. Τομέας που πρέπει αποκλειστικά να αφορά το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, «ευλογούσε» τέτοιες ενέργειες και ευχαριστούσε τους «ευεργέτες». Επιπλέον, «άνοιξε» το δρόμο για να μπουν για τα καλά στο παιχνίδι οι επιχειρήσεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Είπε επί λέξει: «Σ' έναν τόσο κρίσιμο τομέα όπως είναι η Πολιτική Προστασία και ειδικότερα η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, μένει πάντοτε χώρος για την αξιοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της κάθε είδους εθελοντικής προσφοράς. Σ' αυτό το οργανωμένο πλαίσιο, της αγαστής συνεργασίας και της ουσιαστικής υποστήριξης του έργου του κράτους, είναι ευπρόσδεκτες οι κάθε είδους δράσεις, όπως αυτή που παρουσιάζουμε σήμερα, οι οποίες δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην έννοια της κοινωνικής υπευθυνότητας και της αλληλεγγύης».

Και αυτό έρχεται σε μια συγκυρία που οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης έχουν συμφωνήσει στο πλαίσιο του «Καποδίστρια 2» να παραδοθεί ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας στους δήμους με σκοπό τελικά να δραστηριοποιηθούν και μέσα από εκεί οι επιχειρήσεις...

Η προσφορά του ιδρύματος και της τράπεζας προς την Πυροσβεστική περιλαμβάνει: 28 οχήματα, 2.500 πομποδέκτες, 3.000 ατομικά καταφύγια πυρκαγιάς και 3.000 πυροσβεστικές στολές, λογισμικό σύστημα διαχείρισης κινδύνου πυρκαγιών, κατασκευή κτιρίου για την εγκατάσταση πυροσβεστικού κλιμακίου στα Κρέστενα και πρόγραμμα αρωγής πυροσβεστών. Επίσης, θα ενισχυθούν με εξοπλισμό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ 160 εθελοντικές οργανώσεις δασοπροστασίας. Επιπλέον, όπως είπε η Μ. Λάτση, στο πλαίσιο της προστασίας των δασών χρήματα οδεύουν και προς τα ταμεία Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως της WWF Ελλάς...

Να λοιπόν πώς εννοούν στην πράξη την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) οι επιχειρήσεις. Είναι μια δράση που, όπως αναφέρεται και στο «πράσινο βιβλίο» για την ΕΚΕ, εάν οι επιχειρήσεις ενσωματώσουν κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, θα οδηγηθούν σε βιώσιμη επιχειρηματική επιτυχία, ενώ θα υπάρξει θετικός αντίκτυπος σε μακροοικονομικό επίπεδο. Ομως, από την άλλη πλευρά, το «πράσινο βιβλίο» ενισχύει και τη σταδιακή αποχώρηση του κράτους από τους τομείς άσκησης πολιτικής κοινωνικού χαρακτήρα, όπως η Πολιτική Προστασία. Κάτι που είναι το κύριο ζητούμενο για το μεγάλο κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ