Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Μέχρι τελικής... πτώσης

Εξηγήσεις και διευκρινίσεις έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, STAR, ANTENNA, ALPHA και ALTER 5, στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, για παραβιάσεις που αφορούσαν στη συγκεκαλυμμένη διαφήμιση, στην προβολή ανηλίκων, καθώς και στην προβολή από δελτία ειδήσεων εικόνων φρίκης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αναπληρωτή προέδρου του ΕΣΡ Σπύρου Φλογαΐτη, αφού την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΕΣΡ παρευρισκόταν στην επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή και αφορά στο ΕΣΡ. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών κλήθηκαν να αποστείλουν υπομνήματα στο ΕΣΡ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου το ΕΣΡ να προχωρήσει στη διαδικασία της λήψης απόφασης.

Σε σχέση με τη συζήτηση του νομοσχεδίου και με τη λειτουργία του ΕΣΡ με τη σημερινή του σύνθεση, κατηγορηματικός ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΡ Βασίλης Λαμπρίδης, ο οποίος όπως τόνισε, το «ΕΣΡ θα λειτουργεί ως την τελευταία ημέρα σαν να πρόκειται να μείνουμε εδώ για πάντα». Στο πλαίσιο αυτό, εκτός των άλλων θεμάτων, θα συνεχιστεί η εξέταση των ραδιοφωνικών σταθμών του νομού Θεσσαλονίκης. Κλιμάκιο του ΕΣΡ θα πάει εκ νέου την ερχόμενη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να έχει συνάντηση με εκπροσώπους ραδιοφωνικών σταθμών που έχουν υποβάλει αίτηση για άδεια. Να σημειώσουμε ότι το κλιμάκιο του ΕΣΡ είχε μεταβεί πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη και είχε συνάντηση με εκπροσώπους 30 ραδιοφωνικών σταθμών.

Ηδη, επίσης, όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Τύπου έχει διαβιβάσει στο ΕΣΡ το πόρισμα ελέγχου νομιμότητας των ραδιοφωνικών σταθμών του λεκανοπεδίου Αττικής, με παρατηρήσεις για ορισμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ η μοριοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών του Λεκανοπεδίου βρίσκεται στο υπουργείο Τύπου, από το Σεπτέμβρη του 1999, στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, σημειώνει ότι η «διαβίβαση του πλήρους φακέλου της απόφασης του ΕΣΡ στο υπουργείο ολοκληρώθηκε στις 25.7.2000». Αξιοσημείωτη είναι η παράγραφος αυτή, αφού μετά από εννέα μήνες το υπουργείο «θυμήθηκε» να ζητήσει τα πρακτικά των συζητήσεων της παράλληλης Ολομέλειας του ΕΣΡ, που αφορούσε στους φακέλους των αιτήσεων για άδειες στο Λεκανοπέδιο και στην οποία επικεφαλής ήταν ο τότε αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΣΡ Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος ως γνωστό οδηγήθηκε σε αναγκαστική παραίτηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ