Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Θέση για Βιέννη

Ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο η φάση των προημιτελικών του φετινού EURO και από τους δυο εναπομείναντες αγώνες θα προκύψει το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού που θα διεξαχθεί στις 26 Ιούνη στη Βιέννη.

«Κράμερ εναντίον... Κράμερ»

Την αρχή κάνει σήμερα η κόντρα της Ολλανδίας με τη Ρωσία με τον Ολλανδό (Σήμερα 21.45) τεχνικό της Ρωσίας Γκους Χίντινκ να είναι το ιδιαίτερο πρόσωπο του αγώνα, αφού έχει διατελέσει και πρώην ομοσπονδιακός των «οράνιε». Οι τελευταίοι με τον πρώην παίκτη και πρωτεργάτη της επιτυχίας του 1988, όταν στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, στο τιμόνι, Μάρκο Φαν Μπάστεν, ήδη έχουν αρχίσει να ονειρεύονται επανάληψη της επιτυχίας. Με εντυπωσιακές εμφανίσεις στον πρώτο γύρο της φετινής διοργάνωσης όπου τερμάτισε αήττητη κόντρα σε Ιταλία, Ρουμανία, Γαλλία, οι Ολλανδοί έδειξαν ότι στοχεύουν πολύ ψηλά. Ωστόσο την ψυχολογία για την άνετη πρόκριση βάρυνε το τραγικό περιστατικό του παίκτη της ομάδας, Μπουλαρούζ, της απώλειας της νεογέννητης κόρης του (γεννήθηκε πρόωρο και δεν άντεξε). Ο ίδιος ο παίκτης πάντως μετά το σοκ και την άδεια που πήρε, ενημέρωσε τον Φαν Μπάστεν ότι μπορεί να τον υπολογίζει. Κατά τα άλλα, αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Στην αντίπερα όχθη στη Ρωσία δηλώνουν έτοιμοι για το βήμα παραπάνω. Η συντριβή στην πρεμιέρα από την Ισπανία (ήττα με 4-1) ήταν ένα καλό μάθημα για τον Χίντινκ και τους παίκτες αφού όπως έδειξε η συνέχεια, η εικόνα τους βελτιώθηκε σημαντικά με αποκορύφωμα τη νίκη-πρόκριση επί της Σουηδίας με 2-0 στον τελευταίο αγώνα του ομίλου. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός δείχνει να πιστεύει στους παίκτες του και παρά το γεγονός ότι οι σημερινοί αντίπαλοι παίζουν σχεδόν το ίδιο σύστημα, δεν προτίθεται να αλλάξει την επιθετική φιλοσοφία της ομάδας.

Ιταλία - Ισπανία

Ο καθένας με τους λόγους του αλλά και τα προβλήματά του... θα 'λεγε κανείς ότι αντιπροσωπεύει σαν τίτλος, το αυριανό παιχνίδι Ιταλίας-Ισπανίας (Κυριακή 21.45 ΝΕΤ). Οι δυο αντίπαλοι έχουν τους δικούς τους λόγους ο καθένας, να θέλει την πρόκριση. Από τη μια οι Ισπανοί που θέλουν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους κάνοντας το βήμα παραπάνω και από την άλλη οι Ιταλοί που σαν παγκόσμιοι πρωταθλητές ιδιαίτερα μετά τις μέτριες εμφανίσεις στον πρώτο γύρο, ψάχνουν την εξιλέωση με την πρόκριση στην τετράδα. Πάντως και στους δυο αντίπαλους το κλίμα είναι βαρύ. Στους Ιβηρες το τελευταίο επεισόδιο του τεχνικού της ομάδας, Αραγονιές, με τον Σέρχι Ράμος δείχνει ότι το γνωστό φάντασμα των εσωτερικών προβλημάτων συνοδεύει την ομάδα για μια ακόμη φορά. Από την άλλη στους «Ατζούρι» η κριτική που έχει ασκηθεί για την εικόνα του πρώτου γύρου είναι έντονη από τα εσωτερικά ΜΜΕ και είχε σαν αποτέλεσμα να φορτωθεί με άγχος η ομάδα. Από τον αγώνα θα απουσιάσει ο τραυματίας Μπαρτζάλι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ