Σάββατο 21 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ηρεμία στη Γάζα, ένταση στη Δ. Οχθη

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Παρά την επιφυλακτικότητα, ηρεμία επικρατούσε, και χτες, για δεύτερη μέρα, στη Λωρίδα της Γάζας και στη μεθόριό της. Βέβαια, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της «Χαμάς», Ισμαήλ Χανίγια, ότι στη συμφωνία εκεχειρίας δεν περιλαμβάνεται η λαθραία είσοδος όπλων στη Λωρίδα της Γάζας, οπότε θα συνεχιστεί κανονικά, προκάλεσαν έντονες ισραηλινές αντιδράσεις.

Το σίγουρο είναι ότι μετά τους Παλαιστινίους και οι Ισραηλινοί πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση, με ποσοστό 56% εγκρίνουν την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη «Χαμάς». Και αυτοί, όμως, εμφανίζονται απαισιόδοξοι, εκτιμώντας σε ποσοστό 79% ότι δε θα κρατήσει πολύ.

Αντίθετα, στη Δυτική Οχθη, χτες, επικράτησε σχετική ένταση. Τρεις Ισραηλινοί οδοιπόροι, που δε διευκρινίζεται αν είναι έποικοι, τραυματίστηκαν ελαφρά από ενόπλους έξω από τον εποικισμό Νέβε Τσουφ, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι «Ταξιαρχίες του αλ Ακσα».

Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωποι του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωναν ότι συνέλαβαν άγνωστο αριθμό φοιτητών ακροδεξιού εβραϊκού θεολογικού σεμιναρίου, που είναι εγκαταστημένο στον εποικισμό Γιτζάρ, στη Δυτική Οχθη, επειδή κατασκεύασαν μία πρόχειρη ρουκέτα την οποία εκτόξευσαν, χωρίς να προκληθούν ούτε υλικές ζημιές, κατά γειτονικού παλαιστινιακού χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ