Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Τηλεόραση
Χτύπημα στην κορυφή

«Στην κορυφή του κόσμου», απόψε στην ΕΤ-3
«Στην κορυφή του κόσμου», απόψε στην ΕΤ-3
Παρασκευή σήμερα, η τελευταία του Σεπτέμβρη, η σελήνη νεότατη, μιας νύχτας και κάτι είναι και ο αέρας να λυσσομανάει έξω. Τι θα κάνουμε; Να δούμε μια ταινία στην τηλεόραση. Τι λέτε; Μια ματιά λοιπόν στο πρόγραμμα.

Από την ΕΤ-3 στις 24.00 «Στην κορυφή του κόσμου» του Μάρτιν Μπελ και με σενάριο του Πίτερ Σίλβερμαν. Μέσα σε μια πόλη μικρή και αφιλόξενη, ένας μικροκακοποιός που αποφυλακίζεται έπειτα από πέντε χρόνια, ο Τζακ Κέλσον, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του και κυρίως τη σχέση του με τον 15χρονο γιο του Νικ. Βρίσκει δουλιά ως καθαριστής τζαμιών και προσπαθεί να διδάξει στο γιο του πώς να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη. Και κάνουν όνειρα, όνειρα μεγάλα, όνειρα δύσκολα να υλοποιηθούν. Να αφήσουν, επιθυμούν, πίσω το παρελθόν και μαζί να φτάσουν στον «κορυφή» του κόσμου: να πάνε στην Αλάσκα. Μια τρυφερή, αλλά και πολύ σκληρή ταινία, γεμάτη αγάπη, η οποία με δυσκολία εκδηλώνεται. Μια ταινία που σκιαγραφεί με επιτυχία τις «χαμένες ψυχές» των ανθρώπων στην εφιαλτική αστική Αμερική... Με τον Τζεφ Μπρίτζες.

Από την ΝΕΤ στις 23.00 θα μεταδοθεί η ταινία του ΑλανΜπρίτζες «Σύντομη συνάντηση». Ριμέικ της ταινίας του Ντέιβιντ Λιν, που όμως δεν μπορεί να τη «συναγωνιστεί». Η ταινία βασίζεται σε θεατρικό έργο του Νόελ Κάουαρντ. Μια ερωτική σύντομη ιστορία που ξεκινά από μια τυχαία συνάντηση στο σταθμό του τρένου. Η Αννα, μια Ιταλίδα παντρεμένη με έναν Αγγλο γεωπόνο είναι μια υποδειγματική σύζυγος και μητέρα. Κάθε εβδομάδα πηγαίνει παίρνει το τρένο για να πάει στο Γουίντσεστερ, για να προσφέρει τη βοήθειά της στο Κέντρο Κοινωνικής Βοήθειας. Ενα πρόβλημα που θα έχει με το μάτι της θα γίνει η αιτία στο σταθμό του τρένου να γνωριστεί με τον γιατρό Αλεκ. Τυχαία θα συναντηθούν και άλλες φορές, ως τη στιγμή που και οι δυο θα συνειδητοποιήσουν ότι ο έρωτας έχει χτυπήσει τις καρδιές τους. Πρωταγωνιστούν η Σοφία Λόρεν και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Από τον ALPHA στις 00.45 «Χτύπησέ με» του Στίβεν Κοτέας.

Ο Σόνι είναι ένας απογοητευμένος και μοναχικός άντρας, που εργάζεται εδώ και οκτώ χρόνια σε ένα ξενοδοχείο, κάνοντας τα ίδια πράγματα και βλέποντας τους ίδιους ανθρώπους κάθε μέρα. Η επανάληψη τον έχει κουράσει, καθώς και η ευθύνη που έχει απέναντι στον ανάπηρο αδελφό του. Νιώθει εξοντωμένος, απομονωμένος και εντελώς αδιάφορος για τον εαυτό του, τον οποίο έχει εντελώς παραμελήσει. Ενα βράδυ, πηγαίνοντας σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, γνωρίζει μια ένοικο και την ερωτεύεται. Η κοπέλα που έχει έντονα ψυχολογικά προβλήματα θα τον μπλέξει άθελά της στις παράνομες δραστηριότητες που κρύβονται πίσω από τη βιτρίνα του ξενοδοχείου, τις οποίες εκείνος τόσα χρόνια αγνοούσε. Με τον Ηλία Κοτέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ