Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ευχολόγια αντί... μέτρων

Στη διοργάνωση... Συνεδρίων περιορίζεται η δράση και τα μέτρα της κυβέρνησης για την... αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία. Χτες, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε διεθνές συνέδριο για τα «Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ» - το οποίο διοργάνωσαν οι Γενικές Γραμματείες Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Για άλλη μια χρονιά τα πραγματικά προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους τοποθετήθηκαν στην άκρη, ενώ συνειδητά απέφυγαν να αναφερθούν οι πραγματικές αιτίες που γεννούν τα προβλήματα αλλά και οι ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τη δημιουργία τους. Η... ευαισθησία των υπευθύνων περιορίστηκε σε ευχολόγια, στο «μεγάλο επίτευγμα» της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στη νέα ψηφιακή εποχή - η οποία είναι και αυτή προβληματική - με το ψηφιακό κανάλι «Πρίσμα+» αλλά και στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τα θέματα της αναπηρίας.

«Η ανάδειξη μιας νέας κουλτούρας» ήταν το ζητούμενο για τον υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Ρουσόπουλο για την αντιμετώπιση και τον εντοπισμό των διακρίσεων απέναντι στα άτομα με αναπηρία. Ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κωνσταντόπουλος, περιορίστηκε σε «ευαίσθητες» εκφράσεις για τα ΑμΕΑ παρουσιάζοντας σαν «κοσμογονία» για τα άτομα με αναπηρία την πρόσβασή τους στο κανάλι της ΕΡΤ «Πρίσμα +».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν οι ενότητες για τα Νέα Μέσα στην ψηφιακή εποχή και την προσβασιμότητα που έχουν σε αυτά τα άτομα με αναπηρία, η προβολή του αυτισμού από τα ΜΜΕ καθώς και η τηλεοπτική κάλυψη των παραολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Λ. Ζαγορίτης (ΝΔ), Μ. Καρακλιούμη (ΠΑΣΟΚ), Ν. Γαλανός (ΣΥΡΙΖΑ), Δ. Αράπογλου (ΛΑΟΣ), Γ. Μόσχος, βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα δικαιώματα του παιδιού, Γ. Βαρδακαστάνης, πρόεδρος ΕΣΑμεΑ και Π. Σόμπολος, πρόεδρος ΔΣ ΕΣΗΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ