Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Πολυφωνία» και πρόστιμα

Αυξημένα παρουσιάζονται τα ποσοστά προβολής των απόψεων της κυβέρνησης στα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλων των τηλεοπτικών σταθμών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάη 2008. Μάλιστα, στην περίπτωση του «Alpha» η προβολή της κυβέρνησης της ΝΔ φτάνει στο 68,20%, ενώ στο 65,16% φτάνει το αντίστοιχο ποσοστό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων «Alter».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΣΡ, σε ορισμένους τηλεοπτικούς σταθμούς τα ποσοστά προβολής των θέσεων και των απόψεων του ΚΚΕ εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα χαμηλά, που δεν προσεγγίζουν ούτε τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών. Συγκεκριμένα, τα πιο χαμηλά ποσοστά εμφανίζονται στο «Star», όπου το ποσοστό του ΚΚΕ μόλις που φτάνει το 3,70% και στο «Alter» στο 5,46%. Να σημειωθεί ότι στους τρεις («Mega», «Antenna», «Star») από τους έξι τηλεοπτικούς σταθμούς τα ποσοστά προβολής του ΣΥΝ είναι αυξημένα σε σχέση με αυτά του ΚΚΕ.

Στο «μικροσκόπιο» της χτεσινής συνεδρίασης του ΕΣΡ βρέθηκαν και οι λεγόμενες εκπομπές... κοινωνικού ενδιαφέροντος του «Star», «Μπορώ» και «Μέσα σε όλα», και του «Alter», «Κοιτάω μπροστά», στις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 165.000 ευρώ από τα 228.000 ευρώ που επιβλήθηκαν συνολικά σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, με 115.000 ευρώ «τιμωρήθηκαν» οι εκπομπές του «Star». Στην εκπομπή «Μπορώ» με την Αννα Δρούζα επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα 75.000 ευρώ για την προβολή τριών εκπομπών στις 8/1/2008, στις 6/2/2008 και στις 27/2/2008. Στην πρώτη εκπομπή με θέμα τα... φαντάσματα υπήρξε, σύμφωνα με το ΕΣΡ, εκμετάλλευση δεισιδαιμονιών και προλήψεων, στη δεύτερη προσβολή ιδιωτικού βίου με τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και στην τρίτη υπήρξε επίσης προσβολή ιδιωτικού βίου γιατί κατά τη διάρκεια της εκπομπής έγινε αναφορά σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε «εγκλήματα πάθους». Επίσης, 40.000 ευρώ επιβλήθηκαν στο «Star» για την εκπομπή «Μέσα σε όλα», για προσβολή ιδιωτικού βίου και παράλειψη προβολής της αντίθετης άποψης.

Το ποσό των 50.000 ευρώ επιβλήθηκε στο «Alter» για την εκπομπή «Κοιτάω μπροστά» με το αιτιολογικό της υποβάθμισης της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής. Επίσης, από 15.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Ορεστιάδα TV» του Εβρου, η «Εγνατία TV» Θεσσαλονίκης και η «Ιριδα TV» Δωδεκανήσου επειδή δεν υπέβαλλαν τα στοιχεία που αφορούν τα μετοχολόγια των σταθμών. Με 15.000 ευρώ τιμωρήθηκε επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός Πελοποννήσου «DR TV» για παράλειψη υποβολής στοιχείων σχετικά με τη ροή προγράμματος που του ζητήθηκε, ενώ 3.000 ευρώ θα πληρώσει για τον ίδιο λόγο και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Αμφιλοχία».

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο προβολής της υπόθεσης με τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι εξετάζονται κασέτες από τις εκπομπές των ALTER, STAR, MEGA, ANTENNA, ALPHA που έχουν αναφερθεί στο θέμα καθώς και τα δελτία ειδήσεων του STAR, τα οποία έχουν αφιερώσει πολλές ώρες και ημέρες στη δολοφονία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ