Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Κάθε μέρα 10 πλειστηριασμοί

Κάθε εργάσιμη μέρα του 2007 έβγαιναν στο «σφυρί» τουλάχιστον 10 κατοικίες ή επιχειρήσεις, επειδή οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούσαν να πληρώνουν έγκαιρα τη δόση του δανείου (στεγαστικό, επιχειρηματικό κλπ.) στην τράπεζα. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), όπου αναφέρεται: «Ο συνολικός αριθμός πλειστηριασμών (τόσο κατά ιδιωτών όσο και κατά επιχειρήσεων) που επισπεύσθηκαν από πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα ανέρχεται σε 2.634».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε με αφορμή στοιχεία τα οποία - όπως αναφέρεται - «δημοσιεύτηκαν από ανεύθυνες πηγές, σύμφωνα με τα οποία κατά τη διάρκεια του 2007 επισπεύσθηκαν από πιστωτικά ιδρύματα 100.000 πλειστηριασμοί», για να επισημανθεί πως ο αριθμός των πλειστηριασμών που κατέγραψε η ΕΕΤ «δεν έχει καμία απολύτως σχέση» με τα αναφερόμενα για 100.000 πλειστηριασμούς.

Επιχειρώντας, μάλιστα, να εξωραΐσουν την τοκογλυφική πολιτική των τραπεζιτών, οι συντάκτες της ανακοίνωσης υποστηρίζουν πως «ο πλειστηριασμός είναι η τελευταία κατά το νόμο πράξη» που ακολουθούν οι τραπεζίτες για την είσπραξη του δανείου και πως προσφεύγουν σ' αυτή «μόνο αφού κάθε άλλη, επιεικέστερη για τον οφειλέτη, δυνατότητα αποδειχθεί άκαρπη»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ