Πέμπτη 26 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ανδρέας Γιαννόπουλος
Ανδρέας Γιαννόπουλος
Φωτ.

Στις 16 Ιούνη 2008 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΖΑΡΚΕΤΑΝ, μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1925 στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας από Ελληνες γονείς. Στα 14 χρόνια του ήρθε με την οικογένειά του στην Ελλάδα. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, είχε σημαντική δράση στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, στα Καμίνια και τις γύρω περιοχές του Πειραιά.

Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και στάλθηκε για «διακοπές» το 1948 στα Θερμά της Ικαρίας, κατόπιν στο Μακρονήσι και μετά στην Κυπαρισσία. Γράμματα έμαθε από τους συντρόφους του στη σκηνή στο Μακρονήσι.

Ατομο ατρόμητο, δυνατός, τίμιος, λεβέντης, με πίστη στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, έγινε αγαπητός στα Καμίνια και τον Πειραιά για την καλοσύνη του και τον αγώνα του για τα τοπικο-λαϊκά προβλήματα, τη δράση του, ως το τέλος της ζωής του, ως μέλος της ΚΟΒ του.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Καμινίων προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, με την υπόσχεση να συνεχίσουν το έργο του για καλύτερες μέρες σε σοσιαλιστική κοινωνία.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ δάσκαλος - λυκειάρχης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 8 Μάη 2000, ήταν άνθρωπος, ο οποίος στη ζωή του υπερασπίστηκε με θάρρος, με συνέπεια και πάθος τις ιδέες και τα ιδανικά του. Εγραψε βιβλία σε σχέση με την Εθνική Αντίσταση, βιβλία που ρίχνουν φως σε γεγονότα τα οποία συντάραξαν το μεγάλο ξεσηκωμό του λαού και αποκαθιστούν την αλήθεια σε γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία.

Στη μνήμη του ο αδελφός του Πάτροκλος και ο ανιψιός του Δημήτρης Γιαννόπουλος προσφέρουν 100 ευρώ στην Αχτιδική Επιτροπή Λαγκαδά.

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων και φίλων μας ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΤΗ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΙΡΤΙΡΑΚΗ, οι οποίοι έφυγαν πρόωρα από τη ζωή, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΖΑΡΚΕΤΑΝ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΖΑΡΚΕΤΑΝ
Γιώργος και Ελένη Ευσταθίου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ