Τρίτη 1 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέτρος Στίγκας
Πέτρος Στίγκας
Φωτ.

Με τον ΝΙΚΟ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟ η ελληνική δημοσιογραφία έχασε για πάντα ένα διακεκριμένο μέλος της. Και το κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα της χώρας μας στερήθηκε τη χρυσή πένα, που επί δεκαετίες στάθηκε αταλάντευτα στις πρώτες γραμμές του αγώνα για την πραγμάτωση των σκοπών τους: την προκοπή του λαού, την ειρήνη, τη φιλία των λαών, για το σοσιαλισμό.

Οσοι από εμάς είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε νεαρό ακόμα στα χρόνια της ξενικής τριπλής Κατοχής, θρηνούμε την απώλεια ενός συναγωνιστή και αγαπητού φίλου, ενός ακέραιου συντρόφου και συναδέλφου, πρότυπου και συμβόλου για τις τωρινές και μελλούμενες γενιές των δημοσιογράφων.

Στον αγαπημένο του μοναχογιό, τον Χάρη, που του συμπαραστάθηκε, όπως του άξιζε, με σεβασμό και αγάπη, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου κι ας τον έχει οδηγό στην κοινωνική του δράση.

Στη μνήμη του Νίκου, μια μικρή συμβολή από 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη», που του πρόσφερε πρόσχαρα το πνευματικό του μερίδιο, ξαναζωντανεύοντας με καλλιέπεια ηρωικές σελίδες του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα σε συνδυασμό με τα καθήκοντα που προβάλλει η εποχή μας.

Θανάσης Γεωργίου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, γεωπόνου, προσφέρουμε 60 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Σπύρος Τσουκαλάς
Σπύρος Τσουκαλάς
Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου ΣΠΥΡΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ από το 1938 και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας την 1η Ιούλη 1994, προσφέρω 70 ευρώ στο Κόμμα του, στα ιδανικά του οποίου έμεινε πιστός ως το θάνατό του.

Πόπη Τσουκαλά

* * *

Φωτ.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΙΓΚΑΣ έφυγε από τη ζωή στα 53 χρόνια του, πιστός στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού. Τα τελευταία λόγια του στη γυναίκα του και στα παιδιά του ήταν: Πάντα δίπλα στο Κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ. Το μόνο κόμμα που αγωνίζεται και λέει την αλήθεια στο λαό.

Με τη συμπλήρωση 24 χρόνων από το θάνατό του, ο γιος του Σπύρος Στίγκας προσφέρει στη μνήμη του 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πετραλώνων.


Γιώργος Ζαχαρόπουλος
Γιώργος Ζαχαρόπουλος

Νίκος Καραντηνός
Νίκος Καραντηνός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ