Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Επαναλήψεις και πρόστιμα

Αίτηση για χορήγηση άδειας παροχής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών έχει υποβάλει η εταιρεία «Ελλάς Σατ - Ανώνυμη Εταιρεία υπηρεσίας δορυφορικών συστημάτων και επικοινωνιών». Η ακρόαση των εκπροσώπων της εταιρείας έγινε χτες και η εταιρεία θα υποβάλει υπόμνημα τις επόμενες 15 ημέρες. Οπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, το ΕΣΡ ζητά υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο των μελών του ΔΣ, διευθυντικών στελεχών, συζύγων και συγγενών των μετόχων. Επίσης ζητά λεπτομέρειες που αφορούν στο πρόγραμμα.

Στο μεταξύ έχουν γίνει πολλές καταγγελίες, όπως ανέφερε ο Ιωάννης Λασκαρίδης, για τις επαναλήψεις εκπομπών και σειρών που ήδη έχουν ξεκινήσει στα κανάλια σε ώρες που δεν πρέπει να προβάλλονται. Πολλές από αυτές τις εκπομπές και τις σειρές, όπως για παράδειγμα το «Prison Brake», θα πρέπει να μεταδίδονται σε ώρες που τα παιδιά δε βλέπουν τηλεόραση.

Στη χτεσινή της συνεδρίαση η Ολομέλεια του ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 80.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για υποβάθμιση προγράμματος. Το κανάλι είχε μεταδώσει διαγωνισμό για τον αυνανισμό που μεταδόθηκε στις 10 Μάη του 2008. Μειοψήφησαν τα μέλη του ΕΣΡ Κώστας Τσουράκης που πρότεινε 15.000 ευρώ και η Ιρις Αυδή που πρότεινε σύσταση.

Για υπέρβαση διαφημιστικού χρόνου το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER. Για τον ίδιο λόγο πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε και στον τηλεοπτικό σταθμό ΗΠΕΙΡΟΣ TV Ιωαννίνων, ενώ στον ΙΤV Ιωαννίνων επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ για παραβίαση του διαφημιστικού χρόνου και της φυσιογνωμίας του σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ