Σάββατο 30 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Φωτ.

Προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ προσφέρω 30.000 δρχ. στην ΚΟΒ Ευγένειας στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή και τους αγώνες μας.

Φώτης Ψωμιάδης

* * *

Στη μνήμη των αγαπημένων γονιών μας ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ και ΑΛΕΚΟΥ, των αδελφών μας ΑΝΔΡΕΑ και ΤΑΚΗ, Μακρονησιωτών αγωνιστών και του συζύγου και γαμπρού μας ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΑΡΟΥ, ηρώων του αλβανικού μετώπου και της αθάνατης Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο.

Κούλα-Σούλα

* * *

Φωτ.

Στις 20 Σεπτέμβρη 1997 έπαψε να χτυπά η καρδιά του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΗΛΙΑ ΜΕΤΕΝΙΔΗ.Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Γάβρα Κιλκίς. Ηταν παιδί της πολυβασανισμένης αγροτιάς, της φτώχειας και των απίστευτων στερήσεων. Στην κατοχή οργανώνεται στην ΕΠΟΝ. Μετά την Απελευθέρωση, κυνηγημένος, παίρνει το δρόμο του βουνού και καταφεύγει στο ΔΣΕ. Ονομάστηκε ανθυπολοχαγός.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, με την υποχώρηση του ΔΣΕ, δουλεύει σε διάφορες επιχειρήσεις, γίνεται μέλος του ΚΚΕ και δημιούργησε οικογένεια. Σε όλα τα χρόνια της αναγκαστικής υπερορίας έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε ως το τέλος της ζωής του.

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατό του, έγινε μνημόσυνο την Κυριακή, 17 Σεπτέμβρη στη Γάβρα.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Πολυξένη πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο σύντροφο και συναγωνιστή μας Ανδρέα Δαρανδουλάκη για το χαμό της συζύγου του ΜΑΝΩΛΙΑΣ και προσφέρουμε στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο.

Τα μέλη της ΚΟΒ Ανθούπολης

* * *

Φωτ.

Στις 4 Δεκέμβρη 2000 συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΕΛΑΣ (Πανάγος). Μετανάστης στη Γερμανία πάνω από 30 χρόνια, αγωνίστηκε από τις γραμμές της Νεολαίας «Λαμπράκη», τις Ελληνικές Κοινότητες Γερμανίας και τα τελευταία χρόνια από τις γραμμές της ΚΟΒ Λιμεναρίων Θάσου.

Εμεινε πιστός στις αρχές του μαρξισμού-λενινισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. προς τιμή του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του Σοφία Πιτσέλη

Τα παιδιά του Μανώλης και Κώστας Πιτσέλης

* * *

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μας ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» 20.000 δρχ.

Βούλα και Ρούλα

  • H ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος. Πιστή φίλη, συνειδητή συντρόφισσα, αξιόλογη επιστήμων, άνθρωπος που ενδιαφερόταν και πρόσφερε τη βοήθειά της όπου υπήρχε ανάγκη, αψηφώντας τα εμπόδια.

Σαράντα μέρες μετά το θάνατό της η απουσία της μάς γεμίζει πόνο.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 5.000 δρχ. για το Αρχείο του ΚΚΕ.

Γ. και Μ. Μπακογιάννη

* * *

Στη μνήμη του λατρευτού και αξέχαστου συζύγου μου ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΥΚΑΛΑ προσφέρω 25.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού και 25.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Χολαργού.

Μαντώ Καυκαλά

* * *

Στη μνήμη των νεκρών μελών του Παραρτήματος Χολαργού της ΠΕΑΕΑ, ο Μανώλης Γεωργ. Πατεράκης, λαογράφος αντιστασιακός, πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Χολαργού, 30.000 δρχ., προς τιμή του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ο Θωμάς Χρήστου προσφέρει 5.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ