Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ναταλία Αποστολοπούλου
Ναταλία Αποστολοπούλου
Φωτ.

Η είδηση του «φευγιού» του ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΝΤΗΝΟΥ με συγκλόνισε βαθύτατα. Η κοινωνία έχασε έναν αγωνιστή με σπάνιες αρετές, που όλη η ζωή του ήταν μια θυσία για τον άνθρωπο!

Ως αντιστασιακός δημοσιογράφος, συνδέθηκε με μια ειλικρινή μακροχρόνια φιλία με τον αείμνηστο σύζυγό μου, αντιστασιακό δημοσιογράφο Χρύσανθο Γάιο! Μαζί μια ζωή στους αγώνες! Φυλακές, εξορίες, Μακρονήσι και όλα αυτά για την ΕΛΛΑΔΑ!

Θα μείνει αθάνατος στην ιστορία του Εθνους!

Στη μνήμη του προσφέρω 500 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Μαίρη Χρύσ. Γαΐου

* * *

Φωτ.

Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και παππού ΙΩΑΝΝΗ Αναστ. ΤΣΑΡΟΥΧΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Μακρονησιώτη και συνεπή οπαδό του σοσιαλισμού, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 88 χρόνων, κηδέψαμε την 1η Ιούλη 2008.

Αντί για στεφάνι στην κηδεία του, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης, 200 ευρώ.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΝΑΤΑΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ!

Στην αγωνίστρια που ποτέ δε «δούλωσε», ποτέ δεν «υπόγραψε» αλλά στάθηκε ορθή, αμετανόητα πιστή στα ιδεώδη της λευτεριάς, της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού για την πατρίδα μας. Σ' αυτήν που δε δίστασε ούτε στιγμή να στρατευτεί στο πλευρό εκείνων που ονειρεύονταν μιαν άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της παλικαριάς, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δε βολεύτηκε ποτέ ανάμεσα στ' αξιοθρήνητα και παθητικά ανθρωπάκια που γιομίζουν τους χώρους ανάμεσα στους διώκτες και διωκόμενους. Υπήρξε πάντα υπερήφανη διωκόμενη. Το κόστος δεν το λογάριασε ούτε ταλαντεύτηκε στις επιλογές της. Η πορεία της ήταν ευθύγραμμη, η σκέψη της καθάρια, η ματιά της αετίσια. Δε λύγισε, συνέχισε, δε βγήκε από το δρόμο του αγώνα, δεν παραμέρισε, δεν κουράστηκε.

Νίκος Καραντηνός
Νίκος Καραντηνός
Μετά την καταστροφή πάλεψε και - με το έργο της - φρόντισε να μην ξεχάσουμε, να μην σκεπάσει η λήθη το ηρωικό παρελθόν, τους τιτάνιους αγώνες του λαού για να μείνει τούτη η γωνιά του πλανήτη μακριά από τα νύχια του ιμπεριαλισμού.

Αποτύπωσε ένα κομμάτι της αληθινής ιστορίας μας κι όχι εκείνης που μας πλασάρουν οι εκμεταλλευτές μας.

Ο «πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος λαός μας» στροβιλίζεται σήμερα στη δίνη μιας ολοκληρωτικής και απύθμενης διαφθοράς, αποτέλεσμα δεκαετιών του βρώμικου και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος που επέβαλαν στη χώρα οι υπερατλαντικοί δυνάστες. Οι άνθρωποι και ο τόπος έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά. Η δυσωδία μάς κατέκλυσε, η δυσφορία κυριαρχεί, η οργή μάς πνίγει, όμως η απληστία των καπιταλ(η)στών δεν τους επιτρέπει να κάνουν «διορθωτικές» κινήσεις και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται στο χαμό. Το σύστημά τους χρεοκόπησε και πολύ σύντομα και με την πάλη των λαών θα καταρρεύσει.

Κρίμα που η Ναταλία δε θα είναι εδώ να το γιορτάσει μαζί μας.

Ο γιος της Κώστας

Στη μνήμη της, σύντροφοι, ανιψιές και τα

παιδιά της προσφέρουν στο ΚΚΕ 400 ευρώ.

***

** *

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Τσατσαρούλας), μητέρας του συντρόφου Κώστα Παπαποστόλου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 105 χρόνων, και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρω 100 ευρώ στη ΝΕ Τρικάλων.

Γ. Μπακοβασίλης


ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ