Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Επιλογές
Πολύμορφες δημιουργίες

Χορευτικό ντουέτο με τους Μπαρίσνικοφ - Λαγκούνα
Χορευτικό ντουέτο με τους Μπαρίσνικοφ - Λαγκούνα
Ποικίλες και ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές βραδιές περιλαμβάνει το Φεστιβάλ Αθηνών αυτό το τριήμερο. Θέατρο, μιμοθέατρο, χορό, μουσική, όπερα. Ας τις αναφέρουμε συνοπτικά.

Σήμερα (9μ.μ., «Σχολείον») το «Θέατρο της Σιωπής» της Ασπασίας Κράλλη παρουσιάζει για τελευταία βραδιά την εξαιρετικά καλαίσθητη και «εύγλωττη» δουλειά του «Αναζητώντας τον Οιδίποδα». Μια παράσταση μιμοθεάτρου που συμπυκνώνει το διαχρονικό μύθο της τραγωδίας των Λαβδακιδών.

Στην Πειραιώς 260 σήμερα και έως 10/7 (9μ.μ.) συμπράττουν τέσσερα διάσημα ονόματα της χορευτικής τέχνης. Οι Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, Αννα Λαγκούνα, Ντέιβιντ Νόιμαν, Ματς Εκ, ερμηνεύοντας, και οι τέσσερις, με τρία ντουέτα, τρεις χορογραφικές δημιουργίες των δύο τελευταίων, με τους εξής τίτλους: «Untitled», «Mepory», «Place».

«Τι έχει μείνει απ' τη φωτιά», τιτλοφορείται η συναυλία που δίνει αύριο και μεθαύριο (9μ.μ.) στο Ηρώδειο, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με συμμετοχή εκλεκτών συναδέλφων του: Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ορφέας Περίδης, Νίκος Ζιώγαλας, Haig Yazdjian, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βασιλική Καρακώστα, Οδυσσέας Τσάκαλος.

Στην Πειραιώς 260 τη Δευτέρα (9μ.μ.), αλλά και στις 8, 9/7, το φημισμένο βερολινιζένικο θέατρο «Σαουμπίνε», μετά την έξοχη παράστασή του με τη «Λυσσασμένη γάτα» του Τ. Ουίλιαμς, θα παρουσιάσει τον σαιξπηρικό «Αμλετ», επίσης σε σκηνοθεσία Τόμας Οστερμάγιερ.

Στο Μέγαρο Μουσικής τη Δευτέρα και Τρίτη (8 μ.μ.) η Εθνική Οπερα της Λυών θα παρουσιάσει την- εμπνευσμένη από τη σαιξπηρική κωμωδία - όπερα του Μπέντζαμιν Μπρίτεν «Ονειρο θερινής νυκτός», σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κάρσεν και μουσική διεύθυνση Κωνσταντίνου Καρύδη, με συμμετοχή της Ορχήστρας και Παιδικής Χορωδίας της Οπερας της Λυών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ