Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Νέο διατροφικό σκάνδαλο

ΡΩΜΗ.--

Νέο διατροφικό σκάνδαλο σοκάρει την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «La Repubblica», έντεκα χιλιάδες τόνοι ληγμένου ή αλλοιωμένου τυριού - οι οποία περιείχαν σκουλήκια, περιττώματα ποντικών ή κατάλοιπα πλαστικού - «ανακυκλώνονταν» επί δυο χρόνια ώστε να ξαναχρησιμοποιηθούν σε νέα τυροκομικά προϊόντα.

Στο σκάνδαλο συγκαταλέγονται περίπου 40 μεγάλες εταιρείες, ιταλικές, βρετανικές, γερμανικές και αυστριακές, οι οποίες προώθησαν το αλλοιωμένο προϊόν σε τέσσερις εταιρείες, τρεις απ' αυτές με έδρα την Ιταλία και μία τη Γερμανία.

Η έρευνα της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας διήρκεσε δύο χρόνια, όπου και πραγματοποιήθηκαν τρεις συλλήψεις και εντοπίστηκαν δέκα ακόμη άτομα που ενέχονται στην υπόθεση.

Από το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοινώθηκε ότι έχει ενημερωθεί η ΕΕ. Αξιωματούχος του υπουργείου δήλωσε ότι δήθεν... δε γνωρίζει αν το αλλοιωμένο τυρί είχε φτάσει στους καταναλωτές, παρά το γεγονός ότι τα σάπια τυριά έγιναν... νέα «τυροκομικά» προϊόντα, που βγήκαν στην αγορά. Αλλη μια απόδειξη της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος, που για το κέρδος θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ