Παρασκευή 11 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Καταγγέλλουν νέο κρούσμα τρομοκρατίας

Ενα νέο κρούσμα αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας από τους εφοπλιστές και τους εκπροσώπους τους καταγράφηκε χτες στα δικαστήρια του Πειραιά. «Θύμα» αυτή τη φορά η ειρηνοδίκης, που εξέδωσε προσωρινή διαταγή να ακινητοποιηθεί το πλοίο «ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ» του εφοπλιστή Απ. Βεντούρη, κάνοντας δεκτή τη σχετική αίτηση που κατέθεσαν ναυτεργάτες του πληρώματος οι οποίοι διεκδικούν δεδουλευμένα τους. Μόλις η δικαστής ανακοίνωσε την απόφαση υπέρ των ναυτεργατών, η δικηγόρος του Απ. Βεντούρη Χαρίκλεια Ρέππα, της επιτέθηκε με απειλές, μπροστά σε συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - που έχουν αναλάβει και την οργάνωση του αγώνα του πληρώματος - και όλους όσους βρίσκονταν εκεί!

Τα δύο ναυτεργατικά σωματεία σε επιστολή που έστειλαν χτες προς τον πρόεδρο της Βουλής, τους συναρμόδιους υπουργούς, τα πολιτικά κόμματα, τον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά, τον πρόεδρο Πρωτοδικών Πειραιά και άλλους, επισημαίνουν ότι δεν είναι πρώτη φορά που συνδικαλιστές τους γίνονται μάρτυρες πρωτοφανών περιστατικών μέσα στα δικαστήρια που «θυμίζουν σκοτεινές εποχές για τους εργαζόμενους».

Στις 28 Ιούνη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά όπου εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της εταιρείας του Βεντούρη για να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που είχαν κηρύξει τα δύο σωματεία για τους ναυτεργάτες του ίδιου πλοίου, «παραβρίσκονταν ως συνοδοί δικηγόρων», «τραμπούκοι - όπως αναφέρεται - οι οποίοι οπλοφορούσαν». Τα σωματεία ρωτούν «από πού πηγάζει το θράσος της δικηγόρου κατά του δικαστηρίου», απαιτούν να ληφθούν μέτρα για τα συμβάντα αυτά και ξεκαθαρίζουν «σε κάθε περίπτωση ο εργαζόμενος λαός έχει κατακτήσει ελευθερίες και τα δικαιώματά του με αγώνες και αίμα και δεν είμαστε διατεθειμένοι όλοι να υποκύψουμε στη βία και την τρομοκρατία του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ