Σάββατο 12 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΒΟΙΑ
Τρίτη πανελλαδικά στα τροχαία

Αύξηση των θανατηφόρων δείχνουν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για το 2008

Στην τρίτη θέση πανελλαδικά στον κατάλογο των τροχαίων βρίσκεται η Εύβοια. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΥΕ τον περασμένο Απρίλη σημειώθηκαν 29 τροχαία ατυχήματα. Η κατάσταση αυτή οφείλεται στην άθλια κατάσταση των οδών που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950. Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΚΚΕ το ΥΠΕΧΩΔΕ απάντησε με ...μελέτες.

Τον φετινό Απρίλη καταγράφηκαν δύο νεκροί και τέσσερις βαριά τραυματίες, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα εφτά νεκροί και εφτά βαριά τραυματίες σε δρόμους - καρμανιόλες, ιδιαίτερα στα τμήματα του οδικού δικτύου Χαλκίδας - Αρτάκης - Ψαχνών και Χαλκίδας - Βασιλικού - Ερέτριας - Αμαρύνθου - Αλιβερίου όπου οι παρακάμψεις είναι «υπό κατασκευή» εδώ και 20 χρόνια. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε πολλά σημεία των οδικών δικτύων από τη Χαλκίδα προς τη βόρεια και νότια Εύβοια.

Σε ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνου, Δ. Κουμπούρη και Γ. Μαυρίκου επισημαίνονταν πως «οι κάτοικοι του νομού απαιτούν την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος», υπογραμμίζοντας ότι «οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι χωρίς αντίκρισμα για πολλά χρόνια. Αυτή την απαίτηση εκφράζουν οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς του δήμου Αρτάκης που ζητούν να κατασκευαστεί άμεσα ο περιφερειακός δρόμος Χαλκίδας - Αρτάκης - Ψαχνών».

Στην απάντησή του, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Ξανθόπουλος επιβεβαιώνει επί της ουσίας ότι δεν έχει γίνει τίποτα. Για τα έργα Σχηματάρι - Χαλκίδα και την παράκαμψη Χαλκίδας και τμήματα από Χαλκίδα έως Λέπουρα, πληροφορεί πως εγκρίθηκε από την ΕΕ η χρηματοδότηση στη Δ' προγραμματική περίοδο 2007 - 2013. Δηλαδή, δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα. Το έργο οδοποιίας Χαλκίδα - Αρτάκη - Ψαχνά βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, ενώ για την ολοκλήρωση μελετών βελτίωσης της ΕΟ Χαλκίδας - Λέπουρων και οδού της παράκαμψης Χαλκίδας, έχει συνταχθεί τεχνικό δελτίο.

Στο μεταξύ, αύξηση των θανατηφόρων δείχνουν τα φετινά στατιστικά στοιχεία για τα τροχαία ατυχήματα. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα 1.600 άνθρωποι σκοτώνονται στην άσφαλτο, 2.500 τραυματίζονται βαριά και 13.500 ελαφριά. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρώτο εξάμηνο του 2008 σε 617 θανατηφόρα τροχαία (το αντίστοιχο του 2007 ήταν 601) σκοτώθηκαν 665 άνθρωποι (το 2007 ήταν 661). Σε 708 σοβαρά (το 2007 ήταν 671) τραυματίστηκαν βαριά 863 άνθρωποι (το 2007 ήταν 830). Στα 7.004 τροχαία ατυχήματα οι τραυματίες συνολικά ήταν 8.620.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ