Τρίτη 15 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Μέσα από Επιτροπή Αγώνα και συνδικάτα δυναμώνουν την πάλη τους

Σύσκεψη Πακιστανών εργατών έγινε την Κυριακή με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, στην οποία τονίστηκε η ανάγκη για κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών

Οι Πακιστανοί εργάτες ψηφίζουν για τη συγκρότηση της Επιτροπής
Οι Πακιστανοί εργάτες ψηφίζουν για τη συγκρότηση της Επιτροπής
Στη δημιουργία Επιτροπής Πακιστανών Εργατών κατέληξε η σύσκεψη με μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν που έγινε προχτές με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ. Η σύσταση της Επιτροπής, αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας οικοδόμησης δεσμών αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης σε καθημερινούς συνδικαλιστικούς και πολιτικούς αγώνες, είναι ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση της πάλης, στην αντεπίθεση Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Επίσης, στην προχτεσινή σύσκεψη οι Πακιστανοί μετανάστες συμπλήρωσαν μαζικά αιτήσεις εγγραφής στα συνδικάτα τους.

Δεκάδες Πακιστανοί, εργάτες στην οικοδομή, σε εργοστάσια, σε αγροτικές δουλειές, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μετά από κάλεσμα της ΚΟΑ του ΚΚΕ και συζήτησαν για τα προβλήματα που βιώνουν και πώς μπορούν να τα αντιπαλέψουν. Συμφώνησαν πως η απάντησή τους πρέπει να είναι αγωνιστική, οργανωμένη και κοινή με τους υπόλοιπους Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Ετσι, ψήφισαν για τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα, η οποία το επόμενο διάστημα θα συμβάλλει στην ενημέρωση, στην οργάνωση και στον συντονισμό των Πακιστανών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ενώ παράλληλα θα έρχεται σε επαφή με τα ταξικά συνδικάτα.

Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός προς το ΚΚΕ, το οποίο, όπως έλεγαν, «ήταν πάντα στο πλευρό μας», εκφράστηκε με έντονο τρόπο. Πολλοί γνώριζαν το ΚΚΕ από τους τόπους δουλειάς τους, από τις γειτονιές, από τις παρεμβάσεις του για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.

Στη σύσκεψη μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων - στην 90χρονη Ιστορία του Κόμματος, στη διεθνιστική του αλληλεγγύη και στην ενότητα των εργατών όλου του κόσμου, στην οργάνωσή τους για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Στάθηκε στις θέσεις του Κόμματος για τους μετανάστες, στις πολύμορφες πρωτοβουλίες που έχει πάρει ενάντια στην πολλαπλή εκμετάλλευση των μεταναστών, αλλά και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των οικογενειών τους.

Τους κάλεσε να κρίνουν τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ από τις θέσεις τους, οι οποίες ταυτίζονται στο ακέραιο με την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Να τα απορρίψουν και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ