Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Να ταξιδέψει... πρώτη θέση

Με στόχο τη δεύτερη νίκη στον όμιλο που εκτός από την εξασφάλιση της πρόκρισης θα της δώσει και την πρώτη θέση, η εθνική Ελλάδας μετά το χτεσινό της ρεπό αντιμετωπίζει σήμερα τη Βραζιλία (22.00 ΝΕΤ) στην τρίτη αγωνιστική της Α` φάσης του Προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Με πρόσφατες τις μνήμες από την επικράτηση επί των «Καριόκας» για το διεθνές τουρνουά «Ακρόπολις» την προηγούμενη βδομάδα στο ίδιο γήπεδο, αλλά και την ψυχολογία ανεβασμένη μετά την εύκολη νίκη στην πρεμιέρα επί του Λιβάνου, οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη δηλώνουν έτοιμοι να ολοκληρώσουν το πρώτο μέρος της αποστολής τους (πρόκριση ως πρώτοι). Μπορεί η δυναμικότητα του πρώτου αντίπαλου Λιβάνου να μην προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα, ωστόσο το γεγονός ότι οι Ελληνες παίκτες έδειξαν μια σοβαρότητα σε έναν αγώνα που ουσιαστικά έμοιαζε... προπόνηση (119-62) είναι δείγμα της νοοτροπίας που επικρατεί στην ομάδα. Από πλευράς παικτών μάλιστα, οι Διαμαντίδης και Παπαλουκάς κάλεσαν τον κόσμο να δώσει σήμερα βροντερό «παρών» για να βοηθήσει τις προσπάθειες των διεθνών. Από την πλευρά του, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης αφού μοίρασε συγχαρητήρια για την εμφάνιση κόντρα στο Λίβανο και δήλωσε ευχαριστημένος από τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του, τους κάλεσε να συνεχίσουν στο ίδιο επίπεδο. Ιδιαίτερα μάλιστα που ο επόμενος αντίπαλος είναι σαφώς πιο δύσκολος. Αλλωστε, η γνώμη που υπάρχει στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ότι η Βραζιλία παρά το γεγονός ότι έχασε από την Ελλάδα πριν μια βδομάδα, αλλά και το ότι της λείπουν βασικά στελέχη όπως οι παίκτες του ΝΒΑ Βαρεχάο, Νενέ και ο Μπαρμπόσα, παραμένει ένα σύνολο που χρειάζεται ιδιαίτερης προσοχής.

  • Τα αλλά σημερινά παιχνίδια: Καναδάς-Κορέα (13.00 ΣΠΟΡΤ+). Πουέρτο Ρίκο-Κροατία (15,30 ΝΕΤ), Γερμανία-Ν.Ζηλανδία (19.30).
  • Την πρόκριση στην επόμενη φάση του τουρνουά εξασφάλισε χτες η Σλοβενία μετά τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο αυτή τη φορά επί του Καναδά με 86-70. Ουσιαστικά στην επόμενη φάση βρίσκεται και η Γερμανία που επικράτησε του Π. Ακρωτηρίου με 104-64 το οποίο υπέστη τη δεύτερη ήττα του και δεν έχει πλέον ελπίδες πρόκρισης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ