Τετάρτη 16 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προβληματισμοί για απευθείας ... συνδέσεις

Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε χτες ομόφωνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Αιτία του προστίμου ήταν η ταινία «Αναζητώντας τη δικαιοσύνη», η οποία περιείχε σκηνές βίας και μεταδόθηκε στις 9 το βράδυ, ώρα που τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση. Για την προστασία των ανηλίκων η ταινία έπρεπε να μεταδοθεί αργότερα.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ «εισέπραξε» και ο τηλεοπτικός σταθμός «T.V. 10» νομού Τρικάλων, γιατί παρέλειψε να προσκομίσει στοιχεία για τη σύνθεσή του και τη φυσιογνωμία του παραβιάζοντας το σχετικό ΠΔ. Μειοψήφησαν τα μέλη Ιρις Αυδή που πρότεινε σύσταση και αντιπρόεδρος Ν. Κουράκης, ο οποίος πρότεινε πρόστιμο 8.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την πολυφωνία και το μικρό ποσοστό του ΚΚΕ (3,75%) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER το μήνα Μάη, ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, είπε, ότι έχει καλέσει τους εκπροσώπους του σταθμού σε ακρόαση.

Θέμα τέθηκε εκ νέου χτες για το εάν ή όχι μπορεί τηλεοπτικός σταθμός να μεταδίδει απευθείας - ή ακόμα και ετεροχρονισμένα - το πρόγραμμά του από ραδιοφωνικό σταθμό. Ηδη είχε επιβληθεί σύσταση στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, γιατί μετέδιδε απευθείας από τον ALPHA FM την εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου «Αλ Τσαντίρι Νιους». Την ίδια τακτική ακολουθεί ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεταδίδεται - με μικρή καθυστέρηση - από το ραδιόφωνο REAL FM. O Ιωάννης Λασκαρίδης είπε ότι στην εισήγηση του νομικού συμβούλου του ΕΣΡ για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρεται ότι με βάση τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η μετάδοση, έστω και εάν είναι ετεροχρονισμένη από τη στιγμή που άλλη είναι η δομή του ραδιοφώνου και άλλη της τηλεόρασης. Για το λόγο αυτό, το ΕΣΡ θα καλέσει σε ακρόαση τους υπεύθυνους του ALTER.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, χτες, αναφέρθηκε και στην αίτηση για τη χορήγηση άδειας που έχει υποβάλει η «Ελλάς Sat-Ανώνυμη Εταιρεία υπηρεσίας δορυφορικών συστημάτων και επικοινωνίας». Η εν λόγω εταιρεία ζητά άδεια για την παροχή συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας που είχαν κληθεί σε ακρόαση την 1η Ιούλη κατέθεσαν στο ΕΣΡ υπόμνημα. Το ΕΣΡ είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, υπεύθυνες δηλώσεις για το ασυμβίβαστο των μελών του ΔΣ και των συγγενικών μετόχων. Το υπόμνημα θα εξετάσουν η οικονομική και νομική υπηρεσία του ΕΣΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ