Πέμπτη 17 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Επιχείρηση» για κλείσιμο του ΠΑΤΡΑ TV

Τη συμπαράστασή της εκφράζει η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Την αντεργατική συμπεριφορά της ιδιοκτησίας του ΠΑΤΡΑ TV που αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία του σταθμού πετώντας στο δρόμο 30 εργαζόμενους, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Τεχνικών Ιδιωτικής τηλεόρασης, Αττικής, Β. Ελλάδας, Κρήτης και ο Σύλλογος Τεχνικών Τηλεόρασης ΝΔ Ελλάδας. Καταγγελία εξέδωσε χτες και η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η ιδιοκτησία του ΠΑΤΡΑ TV που ανήκει από το 2001 στον Ομιλο Πολέμη, είχε επιχειρήσει και άλλη φορά να κλείσει το σταθμό, κάτι που δεν έγινε όπως υπογραμμίζουν οι Ενώσεις, κάτω από την καθολική πίεση των εργαζομένων, των σωματείων και των φορέων της πόλης. Τα σωματεία, ζητούν την παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στον ΠΑΤΡΑ TV για τη λειτουργία του σταθμού και σταθερή εργασία, εκφράζει με ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ». Η περιπέτεια των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό, όπως αναφέρεται, έρχεται να προστεθεί σε εκατοντάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Είναι καιρός οι εργαζόμενοι να «βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Αυτοί που παράγουν τα πάντα αντί να έχουν σταθερή εργασία με δικαιώματα, ζουν σε ανασφάλεια και σε πλήρη εξάρτηση από αυτούς που ζουν από τον ιδρώτα τους».

Οι υποκριτές που δημιουργούν τις πολιτικές προϋποθέσεις κυριαρχίας της πλουτοκρατίας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δεν μπορούν να συμπαρασταθούν στους υπό απόλυση εργαζόμενους, γιατί αυτοί «νομοθετούν και επιτρέπουν στους "Πολέμηδες" να αλωνίζουν, να θεωρούν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος, που αφού τους πάρουν αυτό που θέλουν μετά τους στέλνουν στην ανεργία και στο περιθώριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ