Σάββατο 19 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Ντόπινγκ... ολυμπιακών διαστάσεων

Νέο κρούσμα ντόπινγκ, λίγες μέρες πριν από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Πεκίνο, ήρθε να προστεθεί στην ήδη μακριά λίστα. Οπως έγινε γνωστό χτες, αυτή τη φορά το κρούσμα αφορά πυγμάχο και μάλιστα μέλος της Ολυμπιακής ομάδας. Τ' όνομα του αθλητή δε γνωστοποιήθηκε, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του δεύτερου δείγματος. Ομως η Ομοσπονδία Πυγμαχίας, με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε το γεγονός.

Οπως αναφέρει, «το ΕΣΚΑΝ ενημέρωσε σήμερα (σ.σ. χτες Παρασκευή) την Ομοσπονδία ότι μετά από έλεγχο βρέθηκε θετικό, σε απαγορευμένη ουσία, το πρώτο δείγμα αθλητή της Ολυμπιακής ομάδας. Η Ομοσπονδία Πυγμαχίας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχου και του δεύτερου δείγματος θα προβεί στην ανακοίνωση του ονόματος του αθλητή, καθώς και σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, όπως καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία».

  • Στο μεταξύ η ΓΓΑ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία υποστηρίζει - εμμέσως πλην... σαφέστατα - ότι δε θα πληρώσει το πρόστιμο της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών. Να θυμίσουμε ότι η Ομοσπονδία, ύστερα από το εκτεταμένο κρούσμα ντόπινγκ των 11 αθλητών, έπρεπε ν' αποκλειστεί για δύο χρόνια από κάθε διοργάνωση. Ομως - βάσει σχετικού κανονισμού - εξαγόρασε την ποινή της (έναντι περίπου 250 χιλ. ευρώ). Στη σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ λοιπόν αναφέρεται πως «οι επιχορηγήσεις που λαμβάνουν οι αθλητικές ομοσπονδίες αφορούν στην ανάπτυξη του αθλήματος και στα εν γένει λειτουργικά τους έξοδα και σε καμία περίπτωση δε δίδονται για την πληρωμή χρηματικών ποινών που επιβάλλονται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ντόπινγκ».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ