Τετάρτη 23 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βάσος Γεωργίου
Βάσος Γεωργίου
Φωτ.

Στις 25 Ιούλη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε, που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΒΑΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, παλαίμαχος δημοσιογράφος, κομμουνιστής και συγγραφέας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τα 90χρονά του 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παλαιού Φαλήρου.

Τα παιδιά του: Μάχη - Γιάννης

Τα εγγόνια του: Ρούλα - Βάσος

* * *

Φωτ.

Στις 19 Ιούλη έκλεισαν 3 χρόνια από το θάνατο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Γεννήθηκε το 1924 στο χωριό Κυδωνιές Γρεβενών. Στην Κατοχή γραμματέας της ΕΠΟΝ, στο χωριό του, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας, η τρομοκρατία που ξαπλώθηκε στη χώρα, τον ανάγκασε να καταφύγει στο ΔΣΕ. Το 1948 στάλθηκε στη Σχολή Αξιωματικών του Γενικού Αρχηγείου, αποφοίτησε και πολέμησε με το βαθμό του ανθυπολοχαγού.

Στις 21 Αυγούστου 1948 τραυματίστηκε στη μάχη της Αλεβίτσας. Μετά την επτάμηνη θεραπεία του επέστρεψε στο ΔΣΕ και ανέλαβε διοικητής Λόχου.

Πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη, παντρεύτηκε τη συγχωριανή του Σταματία, με την οποία απέκτησε τρεις γιους.

Στην Τασκένδη αποφοίτησε από τη Γεωπονική Σχολή με την ειδικότητα του γεωπόνου εδαφολόγου και εργάστηκε στον τομέα Εγγειων Βελτιώσεων.

Με τον επαναπατρισμό του προσλαμβάνεται στο Ινστιτούτο Εδαφολογίας Βορείου Ελλάδος και συντάσσει 23 εδαφολογικές μελέτες.

Δημήτρης Οικονόμου
Δημήτρης Οικονόμου
Μετά τη συνταξιοδότησή του εγκαταστάθηκε στις Κυδωνιές. Συνεχίζει να αγωνίζεται ως αντιπρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ και είναι συνεργάτης και συνδρομητής της εφημερίδας «Η φωνή της Εθνικής Αντίστασης».

Στη μνήμη του η σύζυγός του Σταματία, τα παιδιά του Κώστας, Θανάσης και Στέργιος, οι νύφες του Κίτσα και Μαρία και τα εγγόνια του προσφέρουν 50 ευρώ στη ΝΕ Γρεβενών και 50 ευρώ στο Παράρτημα Γρεβενών της ΠΕΑΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ