Παρασκευή 25 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυξημένοι φόροι για αγρότες - μικροϊδιοκτήτες

Αυξημένους φόρους πληρώνουν από φέτος τα λαϊκά στρώματα, στα οποία η κυβέρνηση φορτώνει όλα τα σπασμένα της δημοσιονομικής διαχείρισης.

Οι αγρότες - μικροκαλλιεργητές θα έχουν πολύ μικρότερη επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο που κατανάλωσαν. Μετά την ενιαιοποίηση των φόρων πετρελαίου, η κατανάλωση των αγροτών προσδιορίζεται στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων, με τα οποία σαφώς υποεκτιμάται. Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η κουτσουρεμένη επιστροφή για την προηγούμενη κατανάλωση μαζί με το ποσό για την κατανάλωση που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2008 θα πιστωθεί σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών.

Από τον Αύγουστο θα ταχυδρομούνται και τα σημειώματα της Εφορίας για την πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων. Ο συγκεριμένος φόρος - που αντικατέστησε το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) - έρχεται να επιβαρύνει τη μικρή ακίνητη περιουσία. Ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις μη υποβολής δηλώσεων από «πάρα πολλά νομικά πρόσωπα», σημειώνοντας ότι «θα βρούμε τα αδήλωτα ακίνητα μέσω διασταυρώσεων και θα υπάρχουν σαφώς πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις για αυτούς που δεν έκαναν δηλώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ