Σάββατο 26 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σανίδα σωτηρίας

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δε θα είναι και η τελευταία... Αλλωστε είναι γνωστό ότι κάθε φορά που οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν προβλήματα, η πρώτη... χείρα βοηθείας έχει κρατική υπόσταση... Ετσι για άλλη μια φορά η πολιτεία αναλαμβάνει να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ο λόγος για τη νέα συμφωνία του ΟΠΑΠ με τη Σούπερ Λίγκα, διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, όπου με τη μορφή χορηγίας η πρώτη θα εισπράξει το ποσό των 65 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια. Για τον πρώτο χρόνο η Σούπερ Λίγκα θα εισπράξει 21 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα επόμενα δύο χρόνια από 22 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συνάψει η Σούπερ Λίγκα , ενώ παράλληλα είναι και η μεγαλύτερη που έχει δώσει ποτέ ο ΟΠΑΠ. Μάλιστα είναι και μια βαθιά οικονομική ανάσα για τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, που από δημιουργία της Σούπερ Λίγκας δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα όσον αφορά τα έσοδά τους.

Την ίδια ώρα που η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο παραμένει τραγική εξαιτίας των ανύπαρκτων επιχορηγήσεων, της έλλειψης χώρων άθλησης ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, ενώ οι ελεύθεροι χώροι παραχωρούνται «φιλέτο» στις ορέξεις των ΠΑΕ, που κανείς κρατικός παράγοντας δεν ενδιαφέρεται για την ανάγκη του λαού για αθλητισμό, η πολιτεία... τρέχει για να αποτελέσει τη... σανίδα σωτηρίας των επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ