Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ταξίδια μουσικής και τραγουδιών

Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ελλη Πασπαλά
Ευανθία Ρεμπούτσικα, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Ελλη Πασπαλά
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος ταξιδεύουν την παράστασή τους με τίτλο «Η ορχήστρα του δρόμου», σε επιλεγμένους χώρους ανά την Ελλάδα. Μαζί τους στην ερμηνεία των τραγουδιών η Ελλη Πασπαλά. Συμμετέχουν η Γεωργία Νταγάκη και ο «Κήπος με τις τρομπέτες» του Φώντα Τζανίνη. Αύριο, η «Ορχήστρα του δρόμου» εμφανίζεται στο θέατρο του Αττικού Αλσους, στο πλαίσιο του Αθηναϊκού Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων. Ωρα 9 μ.μ. Τιμή εισόδου: 10 ευρώ.

Σημαντικό μέρος της παράστασης θα αφιερωθεί στις μουσικές που έχουν γράψει οι δύο συνθέτες για τον κινηματογράφο - άλλωστε η Ευανθία Ρεμπούτσικα κατέκτησε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διακρίσεις, καθώς η μουσική της για την ταινία «Πατέρας και γιος» απέσπασε το βραβείο καλύτερης κινηματογραφικής μουσικής, το 2006, στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Soundtrack, ενώ ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος κατέκτησε για δεύτερη φορά το βραβείο μουσικής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μουσική της ταινίας «URANYA» του Κώστα Καπάκα.

  • Με δύο μουσικές παραστάσεις και μία έκθεση γλυπτικής, συνεχίζονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στα νησιά του Σαρωνικού, αλλά και στα Αντικύθηρα. Σήμερα (9 μ.μ.) στο γραφικό λιμάνι των Αντικυθήρων, κάτοικοι και τουρίστες θα απολαύσουν τη μουσική παράσταση «Ο παλιός φωνόγραφος» με τους Γ. Παπαστεφάνου, Π. Ξενάκη, Τ. Κωνσταντακόπουλο και Θ. Πολύδωρα. Οι καλλιτέχνες θα ταξιδέψουν τους φιλόμουσους στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου, με τραγούδια ανεξίτηλα, που σημάδεψαν γενιές. Σήμερα, επίσης (8.30 μ.μ.), στο κτίριο Συγγρού, στον Πόρο, εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Υδατα Αφρογλυφές Κυμάτων Ακύμαντες» από τα μέλη του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας. Τα έργα, εμπνευσμένα από την «ερωτική» δύναμη του υδάτινου στοιχείου, είναι δημιουργήματα από μάρμαρο, ξύλο, πηλό, γυαλί και μέταλλο. Την Κυριακή (9 μ.μ.) στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας, θα δώσουν συναυλία τρεις εξαιρετικοί ερμηνευτές: Μελίνα Κανά, Ορφέας Περίδης, Λιζέτα Καλημέρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ