Τετάρτη 30 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Δορυφορική... άδεια

Δεκτή έκανε τελικά χτες η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης την αίτηση που είχε καταθέσει η «Hellas Sat» για τη χορήγηση άδειας που είχε ζητήσει, προκειμένου να εκπέμψει δορυφορικά το δικό της ψηφιακό συνδρομητικό μπουκέτο καναλιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη, χτες έγινε δεκτή η αίτηση χορήγησης άδειας στην εταιρεία «ΑΕ Hellas Sat Δορυφορικών Συστημάτων και Επικοινωνιών» προς «παροχή τηλεοπτικών συνδρομητικών υπηρεσιών μέσω δορυφόρου». Η «Hellas Sat» θα διαθέτει τέσσερα συνδρομητικά κανάλια, το πρόγραμμα των οποίων όμως ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί από την εταιρεία, αλλά θα διαμορφωθεί όταν θα ολοκληρωθεί η υπογραφή σύμβασης με το δημόσιο που απαιτείται. Παράλληλα, με το συνδρομητικό μπουκέτο καναλιών θα υπάρχει και συνεργασία με ξένα κανάλια όπως το BBC.

Ο πάγιος εξοπλισμός της εταιρείας στοίχισε - σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο πρόεδρος του ΕΣΡ - 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Για την εκπομπή σήματος θα χρησιμοποιηθεί ο δορυφόρος «Hellas Sat 2», ενώ το λογότυπο που θα χρησιμοποιείται θα είναι «Hellas Sat HD (high definition)». Ο συνολικός χρόνος εκπομπής προγράμματος θα είναι 96 ώρες, ενώ η ισχύς της άδειας θα είναι 5ετής. Να σημειωθεί ότι ο δορυφόρος του ΟΤΕ «Hellas Sat» είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων για τη διανομή τηλεοπτικού σήματος.

Πολυφωνία και πρόστιμα

Αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη χτεσινή ακρόαση από την Ολομέλεια του ΕΣΡ του τηλεοπτικού σταθμού «Alter» για την παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ (3,75%) για το Μάη του 2008.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χτες και αφορούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιούνη, χαμηλά εξακολουθούν να παραμένουν τα ποσοστά προβολής των θέσεων και των απόψεων του ΚΚΕ στους τηλεοπτικούς σταθμούς STAR και ALTER. Στο STAR το ποσοστό φτάνει μόλις το 4,64%, ενώ στο ALTER αγγίζει το 5,76%. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνη ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα ποσοστά προβολής από όλα τα κανάλια των θέσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ αυξημένα παραμένουν και τα ποσοστά του ΣΥΝ.

Παράλληλα, χτες η Ολομέλεια του ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμα ύψους 65.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, με 30.000 ευρώ τιμώρησε το STAR και την εκπομπή της Αννας Δρούζας «Μπορώ» με το αιτιολογικό της προστασίας των ανήλικων τηλεθεατών και τη βλάβη που μπορεί να υποστούν λόγω της εκπομπής που μεταδιδόταν. Το ποσό των 20.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Κέρκυρας «Corfu Channel» για υπέρβαση του διαφημιστικού χρόνου, ενώ 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Κορίνθου «Ηλέκτρα ΤV» για προσβολή αναφερομένων προσώπων σε εκπομπές. Τέλος, η Ολομέλεια του ΕΣΡ αποφάσισε χτες την οριστική διακοπή λειτουργίας του περιφερειακού σταθμού Αρκαδίας «AG TV».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ