Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Το ... μανιάτικο της Θάνου

Με πολύ μεγάλη ευκολία η Κατερίνα Θάνου έπιασε το όριο των 100μ. που είχε βάλει ο ΣΕΓΑΣ για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το ζήτημα, όμως, είναι γιατί η Ομοσπονδία συμπεριέλαβε την Θάνου στην ολυμπιακή ομάδα, τη στιγμή που ήξερε την παλιότερη απόφαση της ΔΟΕ, που αφορά την ίδια καθώς και τους Κεντέρη - Τζέκο και λέει ότι «οποιαδήποτε συμμετοχή σε μελλοντική Ολυμπιακή διοργάνωση θα αποτελέσει αντικείμενο μιας νέας διαδικασίας ενώπιον της ΔΟΕ».

Αφού, λοιπόν, ο ΣΕΓΑΣ γνώριζε ποιες θα είναι οι συνέπειες, γιατί έδωσε τη δυνατότητα στην αθλήτρια να διεκδικήσει τη συμμετοχή της; Εκτός κι αν έχει αποφασίσει να εναντιωθεί στις αποφάσεις της ΔΟΕ (!). Αστεία πράγματα. Η στάση του ΣΕΓΑΣ ουδέποτε υπήρξε «καθαρή» για τη συγκεκριμένη υπόθεση όλα αυτά τα χρόνια, με αποκορύφωμα την αθωωτική απόφαση που πήρε για τους Κεντέρη - Θάνου ενάντια στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Και, βέβαια, η ΔΟΕ θα ξανανοίξει το φάκελο, αφού αν δεν το κάνει κινδυνεύουν τα προϊόντα της, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, από τους οποίους εισπράττει τεράστια ποσά πέρα από την πολιτική που ασκεί μέσα από τα σπορ. Τα «γιούχα» που θα ακούσει η Θάνου, μπαίνοντας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, θα έχουν αντίχτυπο και στον ίδιο τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ και βέβαια σε όλο το σύστημα. Αρα ο φάκελος θα ξανανοίξει και τότε η Θάνου κινδυνεύει να τα χάσει όλα. Θα ήταν, λοιπόν, τουλάχιστον αστείο να αφήσουν την κάθε Μάριον Τζόουνς και την κάθε Κατερίνα Θάνου να τους δημιουργήσει προβλήματα.

Η Θάνου, λοιπόν, σαν γνήσιος αντιπρόσωπος του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, γνωρίζει άριστα τους κανόνες του παιχνιδιού, τη λογική της άκρατης εμπορευματοποίησης, τις πλαστικές δόξες ενός συστήματος που σαν κρεατομηχανή αλέθει τους αθλητές με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Τι θέλει, λοιπόν, να αποδείξει με τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κόντρα στις αποφάσεις της ΔΟΕ; Αν είχε αποφασίσει να καταγγείλει τα «σημεία και τέρατα» που συμβαίνουν στον παγκόσμιο αθλητισμό (φάρμακα, εμπορευματοποίηση, εκβιασμοί κ.λπ.) θα το είχε κάνει. Αρα η προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή είναι για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες, κινδυνεύοντας να χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και είναι κρίμα, γιατί πρόκειται για μια μεγάλη αθλήτρια που θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στον πραγματικό αθλητισμό.


Νίκος ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ