Κυριακή 3 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μήτσος Κωτούζας
Μήτσος Κωτούζας
Φωτ.

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΥΡΜΑΝΙΤΣΑ, μέλους της ΚΟΒ Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε στο Ασβεστοχώρι το 1923. Μεγάλωσε στο Ροδολείβος Σερρών. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πιάστηκε το 1944, την ημέρα που επρόκειτο να συναντηθεί με τον αδελφό του, καπετάν Χαρίλαο, του οποίου η τύχη αγνοείται, για να ενταχθεί στις ομάδες των ανταρτών, που δρούσαν στο Παγγαίο. Εξορίστηκε στο Μακρονήσι. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εργάστηκε στα λατομεία του Ασβεστοχωρίου και συμμετείχε στους λαϊκούς αγώνες.

Μέλος του ΚΚΕ έγινε το 1974 και καθημερινά έδινε τη μάχη για τα ιδανικά της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού. Οι σύντροφοί του της ΚΟΒ Ασβεστοχωρίου, θα τον θυμούνται για την ακούραστη και πρωτοπόρα δουλειά του.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Ελένη Συρμανίτσα προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης 100 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΑΡΟΓΛΟΥ, ο οποίος πέθανε στις 28 Απρίλη 2007, η σύζυγός του Μαρία προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου Κορδελιού της ΚΟ Θεσσαλονίκης και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΠΑΚΙΔΗ, ο οποίος πέθανε στις 2 Αυγούστου 2000, η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν 600 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθερίου Κορδελιού.

Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Παναγιώτης Αβραμόπουλος
* * *

Φωτ.2

Η Ευδοξία Σπύρου Μυτόπουλου, η οποία ζει με τα παιδιά της πολιτικός πρόσφυγας στην Τσεχία, προσφέρει 100 δολάρια ΗΠΑ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» στη μνήμη του συζύγου της ΣΠΥΡΟΥ ΜΥΤΟΠΟΥΛΟΥ και της αγαπημένης μητέρας της ΣΤΕΡΓΙΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΥ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 35 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ για τρεις δεκαετίες. Υπήρξε θύμα της αντεπανάστασης που δρομολόγησε το 20ό Συνέδριο του ΚΚΣΕ, γιατί διαφώνησε με τις αποφάσεις του.

Στη μνήμη του, και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω 100 ευρώ στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, για να τον θυμόμαστε και να μείνει αθάνατος.

Τιμή και δόξα στον ηγέτη.

Δημήτρης (Τάκης) Τσακιρίδης - Συκιές Θεσσαλονίκης

* * *

Φωτ.

Στις 26 Αυγούστου συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του πατέρα μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Το μνημόσυνό του θα γίνει στη γενέτειρά του, το χωριό Κυριακή Σουφλίου στις 10 Αυγούστου.

Τα παιδιά του: Μέλα - Αντώνης - Σωτήρης

* * *

Φωτ.

Στις 4 Ιούνη 2008 έχασε τη ζωή της σε δυστύχημα η ΡΟΖΑ ΚΟΚΟΓΙΑ, από την Κατερίνη. Στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτισσα και αγωνίστηκε και αυτή για την απελευθέρωση της πατρίδας. Στη ζωή της αγωνιζόταν για τα ιδανικά της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης.

Μάνα θα σε θυμόμαστε πάντα για την αγάπη σου και τη στοργή σου που μας μεγάλωσες και μας διαπαιδαγώγησες σωστά, ώστε να ακολουθήσουμε το σωστό δρόμο σου.

Στη μνήμη της, προσφέρουμε 500 ευρώ στη ΝΕ Πιερίας για την αγορά γραφείων της.

Τα παιδιά της: Αθηνά, Γιώργος, Λένα

* * *

Στις 29 του περασμένου Ιούνη έγιναν στην Κορνοφωληά Εβρου τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 70 παλικαριών - μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι καταγόταν από την Κορνοφωληά. Στη σεμνή τελετή διαβάστηκαν τα ονόματα των νεκρών, έγινε ομιλία, διαβάστηκε ο όρκος του Αντάρτη, ψάλθηκε το Πένθιμο Εμβατήριο και η Διεθνής και κατατέθηκαν πολλά στεφάνια.

Μήτσος Κατσιανάκος
Μήτσος Κατσιανάκος
Κλείνοντας την τελετή ο σ. Γκατζίδης ευχαρίστησε τον Γιώργο Σταυρόπουλο, γιατί με δαπάνη του έγινε το κενοτάφιο.

Τιμώντας τη μνήμη των 70 παλικαριών, ο Δ.Α., οπαδός του ΚΚΕ προσφέρει στον «Ριζοσπάστη» 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΪΤΣΑΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Δασόπουλος προσφέρει: 100 ευρώ στην ΚΟ Λιβαδειάς, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 100 ευρώ στο Παράρτημα Λιβαδειάς της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 39 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή στα 52 χρόνια του ο ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ.

Τιμώντας τη μνήμη του, τα ανίψια του Νίκος και Σούλα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πασά Κιόσκι Βέροιας, 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Τον Ιούλη του 2008 συμπληρώθηκαν 21 χρόνια απ' το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΟΥ ΛΑΓΔΑ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο Περιστέρι Φθιώτιδος το 1917. Μαθητής ακόμα, συνδέθηκε με ομάδα κομμουνιστών φοιτητών και οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Το 1941, τον βρήκε στη Λαμία Γραμματέα της Περιφερειακής Οργάνωσης της ΟΚΝΕ. Από τη θέση αυτή συμμετείχε δραστήρια στην προετοιμασία της πρώτης αντάρτικης ομάδας του Αρη Βελουχιώτη. Απ' το 1946 έως το 1951 φυλακίστηκε και εξορίστηκε. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, εντάχθηκε στις γραμμές της ΕΔΑ και συνέχισε τη δράση του. Στις βουλευτικές εκλογές του 1952 ήταν υποψήφιος στη Φθιώτιδα.

Από νεαρός ασχολήθηκε με τα Γράμματα. Πριν από τον πόλεμο έγραφε στην εβδομαδιαία φιλολογική σελίδα του «Ασύρματου». Το 1965 εκδόθηκε το βιβλίο του «Αρης Βελουχιώτης». Το 1989 έλαβε τιμητική διάκριση για το έργο του, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης. Συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των αναπήρων.

Νίκος Ζαχαριάδης
Νίκος Ζαχαριάδης
Το 1967 η δικτατορία των συνταγματαρχών τον εξόρισε στη Γυάρο και στη Λέρο. Απολύθηκε το 1969 και συνέχισε την αντιδικτατορική του δράση. Το 1984 επανεντάχθηκε και οργανωτικά στις γραμμές του ΚΚΕ.

Ολη του η ζωή ήταν φωτεινό παράδειγμα αγωνιστικού ήθους και αφοσίωσης στα ιδανικά του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 500 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου και συζύγου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω στη μνήμη του 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματός μας.

Δήμητρα Αβραμοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΘΗΝΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, του πατέρα μου ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, της αδελφής μου ΦΑΝΗΣ ΤΣΑΡΑ (φωτογραφία) και του γαμπρού μου ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΣΑΡΑ, προσφέρω, μέσω ΚΟ Μαγνησίας 200 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ.

Δήμητρα Αβραμοπούλου

* * *

φωτ.

Στις 23 Ιούλη 2008, «έφυγε» από κοντά μας, η αγαπημένη μας μάνα

ΒΟΥΛΑ ΛΕΙΒΑΔΑΡΗ

Αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μαχήτρια της ζωής, πήρε μέρος σε όλους τους καθημερινούς αγώνες, πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ, ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της, τα παιδιά της, Ζωή και Τουργκάι Τσέλικορς, προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βελγίου.

* * *

φωτ.

Στις 3 Αυγούστου συμπληρώνονται 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΤΟΣ, παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Από το 1948 έως το 1951 εξορίστηκε στη Μακρόνησο, ως στρατιώτης και ως πολιτικός κρατούμενος, λόγω της δράσης του στην Κατοχή μέσα από τις γραμμές της ΕΠΟΝ. Μέχρι το τέλος της ζωής του, παρέμεινε μέλος του ΚΚΕ και πιστός στα ιδανικά του Κόμματός του.

Φανή Τσάρα
Φανή Τσάρα
Στη μνήμη του, η σύζυγος του Διονυσία και τα παιδιά του Θανάσης και Ερρίκος προσφέρουν 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πάτρας.

* * *

φωτ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ γεννήθηκε το 1930 στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς απ' όπου μετακόμισε, οικογενειακώς στην Αθήνα, το 1936. Παιδί μικρό ακόμη μπαίνει στη βιοπάλη δουλεύοντας σαν λούστρος και γκαρσόνι, ενώ, παράλληλα, διακινεί τον παράνομο «Ριζοσπάστη». Το 1954, μετά το τέλος της στρατιωτικής του θητείας μπαρκάρει και το 1964 παντρεύεται την Ουρανία Παγουλάτου. Το 1967 αφήνει τη θάλασσα και πιάνει δουλειά στο Νοσοκομείο Μεταξά, στον Πειραιά, αρχικά σαν κτίστης και κατόπιν σαν θερμαστής.

Οργανώνεται στο ΚΚΕ και αναπτύσσει συνδικαλιστική δράση, εκλέγεται για πολλά χρόνια μέλος του ΔΣ του Σωματείου του Νοσοκομείου. Συνταξιοδοτείται το 1999 και το 2002 είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού μας στο Δήμο Λειβαθούς Κεφαλονιάς. Πρόσφερε ανάλογα με τις δυνατότητές του στο Κόμμα στο οποίο και έμεινε πιστός ως το τέλος της ζωής του.

Υπήρξε σεμνός και τίμιος αγωνιστής, εξαίρετος οικογενειάρχης, φίλος κι αδερφός για όσους τον ζήσαμε. Εφυγε από τη ζωή στις 11 Ιούνη 2008 και αφού έδωσε άνιση μάχη με τον καρκίνο, το τελευταίο διάστημα. Κηδεύτηκε, δύο μέρες αργότερα, στο χωριό του Κοριάνα της αγαπημένης του Κεφαλονιάς.

Σπύρος Μαράτος
Σπύρος Μαράτος
Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ουρανία και τα παιδιά του Διονύσης και Ερασμία, προσφέρουν στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ προς τιμή των 90 χρόνων του Κόμματος.

  • Επίσης, τα ξαδέρφια του Σπύρος, Γεράσιμος και Λεωνίδας προσφέρουν 200 ευρώ.

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΕΜΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος έφυγε από κοντά μας στις 20 Αυγούστου 2007 πιστός ως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Η σύζυγος και η κόρη του προσφέρουν 200 ευρώ στη ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

* * *

φωτ.

Την Κυριακή 20.7.08 «έφυγε» από κοντά μας, μετά από μάχη δύο χρόνων με την επάρατο, ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΟΥΝΑΡΙΔΗΣ.

Ενας ανιδιοτελής και ακούραστος αγωνιστής μέχρι την τελευταία του πνοή. Ιδρυτής του πρώτου σχολείου στο Διόνυσο. Ο άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή σε ένα συνεχή αγώνα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των σχολικών χώρων στο Διόνυσο από τους επίδοξους καταπατητές.

Αντί για στεφάνι, η οικογένεια Σώκου Γιάννη - Παπαϊωάννου Βασιλικής προσφέρει 50 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγίου Στεφάνου.

* * *

φωτ.

Την 1η Αυγούστου συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ. Ηταν αγωνιστής, από μικρή ηλικία διώχτηκε, εξορίστηκε στη Μακρόνησο, στον Αϊ - Στράτη και, παρ' όλα αυτά, άντεξε στις κακουχίες και έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, ως την τελευταία πνοή του.

Παναγιώτης Κοϊτσάνος
Παναγιώτης Κοϊτσάνος
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλαμαριάς.

Η κόρη του Ιωάννα Μιχαηλίδου, ο γαμπρός του Ιωάννης καθώς και τα εγγόνια του Αλκης, Σούλα, Ρούλα.

* * *

φωτ.

Την Κυριακή 27.7.08, στην Κορνοφωληά Εβρου έγινε το 40ήμερο μνημόσυνο της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΓΩΝΑΣ ΜΟΥΤΑΦΗ.

«Εφυγε» από κοντά μας στις 21 Ιούνη 2008 στα 87 της χρόνια. Γεννήθηκε στην Κορνοφωληά το 1921. Τον αγώνα του ΚΚΕ τον στήριξε ως την τελευταία πνοή της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κορνοφωληάς Σουφλίου, 100 ευρώ στο ΚΚΕ.

Ο σύζυγος Χρήστος Μουτάφης, τα παιδιά Κωνσταντίνα, Μαρία, Ιωάννα και τα εγγόνια

* * *

φωτ.

Λες καμιά φορά ότι σαν χτες ήταν που ' έφυγε από τη ζωή ένας σύντροφος, αφοσιωμένος αγωνιστής του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ένας ολοκληρωμένος κομμουνιστής. Κι όμως, πέρασαν πέντε χρόνια που δεν είναι κοντά μας ο σ. ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ηταν ξημερώματα της Κυριακής 3 Αυγούστου του 2003. Κανένας από τους οικείους του, τους συντρόφους, τους φίλους δεν ήθελε να το πιστέψει.

Ο σ. Μ. Κατσιανάκος εντάχθηκε από τα νεανικά του χρόνια στο επαναστατικό κίνημα, όντας μέλος της ΔΝ Λαμπράκη και της ΕΔΑ. Το 1967, λίγο μετά την απριλιανή χούντα, έγινε μέλος του ΚΚΕ στο Παρίσι όπου εργαζόταν.

Αθανάσιος Ανεμόπουλος
Αθανάσιος Ανεμόπουλος
Συνδικαλιστικό στέλεχος της CGT στην αυτοκινητοβιομηχανία και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Εργαζομένων στη Γαλλία. Με τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την εξέγερση του Μάη του '68 στη Γαλλία, πολλοί ήσαν εκείνοι που τον θυμήθηκαν ξεχωριστά. Γιατί ο σ. Μήτσος, που δεν απουσίαζε από καμιά εργατική, λαϊκή μάχη, κινητοποίηση, διαδήλωση, διεκδίκηση, ήταν και εκεί παρών.

Στην αγωνιστική του διαδρομή, αναδείχτηκε σε πρωτοπόρο στέλεχος του Κόμματος και στο 9ο Συνέδριο εκλέχτηκε μέλος της ΚΕ του.

Σεμνός και ανιδιοτελής, έτσι όπως ταιριάζει στο μέλος του Κόμματος, υπομονετικός στη βοήθεια και στην ανάδειξη καινούριων στελεχών, πρόθυμος να σπεύσει όπου το Κόμμα τον χρειάζεται. Στη Γαλλία και τη Δυτική Ευρώπη τα πρώτα χρόνια. Στην Αττική, στην Εργατική Αχτίδα της ΚΟΑ, στην Καλλιθέα, αλλά και στα αγαπημένα του Τρίκαλα και στην Κρήτη, παντού όπου πέρασε ο σύντροφος Μήτσος άφησε θετικό έργο και καλές θύμησες.

Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης στο Κόμμα και στο κομμουνιστικό κίνημα, όταν άλλοι τα δίπλωναν και απομακρύνονταν από το ΚΚΕ και το κίνημα, αγωνίστηκε πιστός στο μαρξισμό - λενινισμό, με απέραντη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και το λαό.

Αταλάντευτος, με ευθυκρισία, μέσα στα συλλογικά πλαίσια, συνέβαλε θετικά στην πρόοδο του Κόμματος. Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν, η αγωνιστική του στάση, η συνέπεια, η ανιδιοτέλεια, η προσήλωσή του στα ιδανικά και τους στόχους του ΚΚΕ.

Σταύρος Συρμανίτσας
Σταύρος Συρμανίτσας
Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του στη ζωή και στον αγώνα, Ελένη, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν στο ΚΚΕ, για τον εκλογικό αγώνα 400 ευρώ.

  • Σαν σήμερα, πριν πέντε χρόνια, έφυγε αναπάντεχα ο παιδικός φίλος και σύντροφος ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΝΑΚΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ «Ριζοσπάστη»

Λευτέρης Ράγιας

* * *

φωτ.

Στη μνήμη του μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Ειρήνης ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1919 στην Ελικα Λακωνίας, υπηρέτης πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, ακούραστος αγωνιστής της λευτεριάς στην κατοχή με την ΕΑΜική Αντίσταση. Η καρδιά του ήταν γεμάτη Ελλάδα. Με προδοσία συνελήφθη και βασανίστηκε απάνθρωπα, υπέστη εξορίες, φυλακές. Δε λύγισε, έμεινε πιστός στο ΚΚΕ έως το θάνατό του που ήρθε στις 21.6.2008.

Τιμώντας τη μνήμη του, το παράρτημα Ιλίου της ΠΕΑΕΑ προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Ιλίου, το ποσό των 150 ευρώ στο ΚΚΕ για οικονομική ενίσχυσή του. Τιμή και δόξα στους δοξασμένους ήρωές μας.

* * *

Φωτ.

Ο σ. ΠΑΡΙΣΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ που μας «έφυγε» στις 31 Γενάρη 2008, ήταν για μένα ένας απ' τους πιο κοντινούς και πιστούς συντρόφους μου. Τον γνώρισα όταν, το 1958, ήρθε στην Πολωνία και ανέλαβε τη Διεύθυνση της εφημερίδας της Ενωσης Ελλήνων Πολιτικών Προσφύγων στην Πολωνία, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ», που έβγαινε στο Βρότσλαβ. Εγώ που βρισκόμουνα απ' το 1948 στην Πολωνία και εργαζόμουνα στη Βαρσοβία έγινα, με πρότασή του, ανταποκριτής του «Δημοκράτη». Τότε γνώρισα για τα καλά το σ. Παρίση Αγγελίδη, που ήταν ένας δυσεύρετος εκφραστής της αθάνατης ιστορίας του Κόμματός μας. Ηταν πραγματικά, όπως έγραφε λίγες μέρες μετά τον θάνατό του ο «Ρ», ο συνδετικός κρίκος που ένωνε τις ηρωικές σελίδες των αγώνων του ΚΚΕ με την προοπτική της πάλης για το σοσιαλισμό.

Χρήστος Πολυχρονίδης
Χρήστος Πολυχρονίδης
Προσωπικά, ανάμεσα στα άλλα, με βοήθησε να αναπτύξω τις δημοσιογραφικές μου ικανότητες. Το ίδιο συνέβαινε και όταν γύρισε στην πατρίδα μας. Εχει διορθώσει όλα τα βιβλία που έγραψα μέχρι σήμερα και εκδόθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ακόμα ότι ο Παρίσης Αγγελίδης ήταν, επίσης, ένας από τους μεγαλύτερους κηδεμόνες του Αθλητικού Τουριστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου «ΟΛΥΜΠΟΣ», που δρα πάνω από 45 χρόνια, τώρα, στη Βαρσοβία, αναπτύσσοντας τους αδελφικούς δεσμούς που ενώνουν τους λαούς της Ελλάδας και της Πολωνίας. Ο σ. Παρίσης Αγγελίδης θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας.

Στη μνήμη του προσφέρω 100 ευρώ για το Κόμμα μας.

Λ. Τσιρμιράκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του Σπύρου Παπαδόπουλου, η σύζυγός του Αννα και ο γιος του Μάκης προσφέρουν στο ΚΚΕ 400 ευρώ μέσω της ΚΟΒ Μηχανικών της ΚΟΑ. Επίσης, σύντροφοι μηχανικοί προσέφεραν, αντί για στεφάνι, 320 ευρώ στο ΚΚΕ.


Γρηγόρης Πετρόπουλος
Γρηγόρης Πετρόπουλος

 Πάνος Λαγδάς
Πάνος Λαγδάς

Σπύρος Παπαδόπουλος
Σπύρος Παπαδόπουλος

Βούλα Λειβαδάρη
Βούλα Λειβαδάρη

Σωκράτης Τσικρικώνης
Σωκράτης Τσικρικώνης

Μιχάλης Γουναρίδης
Μιχάλης Γουναρίδης

Γιώργος Σβορώνος
Γιώργος Σβορώνος

Παγώνα Μουτάφη
Παγώνα Μουτάφη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ