Σάββατο 2 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Κλήρωση στα μέτρα τους

Χαμόγελα επιφύλαξε η κλήρωση του Γ' γύρου των ευρωπαϊκών διοργανώσεων για τις ελληνικές ομάδες, αφού τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στο ΟΥΕΦΑ οι αντίπαλοι θεωρούνται στα μέτρα των εκπροσώπων της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, στο Τσάμπιονς Λιγκ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός εκτός συγκλονιστικού απροόπτου καλείται να αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια Κύπρου Ανόρθωση, με σκοπό την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης. Η κυπριακή ομάδα συμμετέχει ήδη στο Β' γύρο και μετά τη νίκη της με 3-0 στην Κύπρο επί της Ραπίντ Βιέννης είναι το ακλόνητο φαβορί για τη ρεβάνς στην Αυστρία. Σε διαφορετική περίπτωση αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» θα είναι η αυστριακή ομάδα. Για την ίδια διοργάνωση η έτερη ελληνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός, αφού ολοκληρώσει με επιτυχία τις υποχρεώσεις του για το Β' γύρο κόντρα στην Ντιναμό Τιφλίδας (την οποία έχει ήδη νικήσει με 3-0 στην Αθήνα και απομένει η ρεβάνς), θα αναμετρηθεί κατά πάσα πιθανότητα με τη Σπάρτα Πράγας. Η τσέχικη ομάδα που συμμετέχει και αυτή στο Β' γύρο έχει κάνει ήδη το πρώτο βήμα, καθώς με αντίπαλο τη Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία έχει επικρατήσει με 1-0 εκτός έδρας και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς. Οι πρώτοι αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ αναμένονται (το επίσημο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα) να γίνουν στις 12 ή 13 Αυγούστου και στις 26 ή 27 Αυγούστου οι επαναληπτικοί.

Στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ θα υπάρχει άλλη μια ελληνοκυπριακή μονομαχία, αφού η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Ομόνοια, ενώ ο άλλος εκπρόσωπος στην ίδια διοργάνωση, ο Αρης, κληρώθηκε με τη Σλάβεν Κοπρίνβιτσα. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 14 Αυγούστου και οι αγώνες ρεβάνς στις 28 του μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ