Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεγχος για τα κονδύλια πυροπροστασίας

Να προχωρήσουν σε ελέγχους στους δήμους σχετικά με τον τρόπο διάθεσης των κονδυλίων που τους δόθηκαν για πυροπροστασία ζητά από τους γενικούς γραμματείς Περιφερειών η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Στόχος, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, να μην «αιωρούνται» ερωτήματα σχετικά με το αν όντως τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για πυροπροστασία ή άλλους σκοπούς. Βέβαια, το μείζον ζήτημα της ανεπάρκειας των κονδυλίων που δίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος και των εργαζομένων από τέτοια φαινόμενα παραμένει άθικτο, πολλώ δε μάλλον τα «κίνητρα» που δίνει η κυβερνητική πολιτική στους εμπρηστές. Εξετάζεται απλά το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου θεσμικού πλαισίου για την κατανομή των εν λόγω κονδυλίων.

Πάντως, με βάση και την εγκύκλιο που διένειμε, το Μάρτη, σε όλους τους αρμόδιους φορείς η ΓΓΠΠ, προβλέπεται η διενέργεια ελέγχων από τους γγ Περιφερειών για τον τρόπο αξιοποίησης των κονδυλίων. «Για τα έργα και τις δράσεις που θα αναλάβουν να υλοποιήσουν οι ΟΤΑ και άλλοι φορείς με χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών, οι γγ Περιφερειών θα ασκήσουν το δικαίωμα ελέγχου για την ποσοστική ή ποιοτική εκτέλεσή τους», σημειώνεται στην εγκύκλιο. Μέχρι τώρα, πάντως, κανένα αποτέλεσμα από ελέγχους που έχουν γίνει - αν έχουν γίνει - δεν έχει περιέλθει σε γνώση του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ