Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Χρυσά»... μωρά

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική εφήβων που επικράτησε στον τελικό της Λιθουανίας

Με τον αέρα της αήττητης ομάδας όχι μόνο στη διοργάνωση αλλά συνολικά σε 24 παιχνίδια (συμπεριλαμβανομένου και των φιλικών) η Εθνική εφήβων δεν ήταν διατεθειμένη να αλλάξει τα δεδομένα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάχθηκε σε Πύργο/Αμαλιάδα. Εστω και εάν αυτή τη φορά η Λιθουανία αποδείχτηκε πολύ πιο σκληρή, σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση με την Ελλάδα, έστω και εάν φορτωμένοι με άγχος οι πιτσιρικάδες του Γιώργου Βλασσόπουλου έπαθαν μπλακ-άουτ στην πρώτη περίοδο, τα πάντα έγιναν όπως ήταν αναμενόμενα. Η Ελλάδα επικράτησε με 57-50 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, μάλιστα για πρώτη φορά σε αυτές τις ηλικίες (κάτω των 18 ετών).

Μετά το νευρικό ξεκίνημα της Α' περιόδου, όπου βρέθηκαν να χάνουν με 11-6, οι Ελληνες διεθνείς ισορρόπησαν το παιχνίδι προηγούμενοι στο ημίχρονο με 27-25. Στην τρίτη περίοδο μάλιστα η Ελλάδα διατήρησε το προβάδισμα, ενώ έφθασε να προηγείται και με επτά πόντους (43-36), ωστόσο οι Λιθουανοί ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το τέταρτο δεκάλεπτο να είναι αμφίρροπο. Παρ' όλα αυτά οι Ελληνες παίκτες βοηθούμενοι και από τον κόσμο είχαν τις απαντήσεις στις ενέργειες των Λιθουανών, φθάνοντας στο τελικό αποτέλεσμα. Καλύτεροι από την Ελλάδα ήταν οι Σλούκας και Παπάς. Χαρούμενος από την κατάκτηση της πρώτης θέσης, ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Βλασσόπουλος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του, προκειμένου να ξεπεράσουν το αρχικό άγχος του φαβορί.

  • Εκτός 12άδας του αντίστοιχου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Λετονία έμεινε η Εθνική νέων, μετά και την ήττα από τους «οικοδεσπότες» με 90-77. Ετσι στην τριπλή ισοβαθμία του ομίλου με Ουκρανία και Κροατία, η Εθνική υστερούσε με αποτέλεσμα να καταλάβει την τέταρτη θέση.
  • Με αισιοδοξία ότι παρά το δύσκολο έργο υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να προσθέσει καινούριες επιτυχίες στο ενεργητικό της, αναχώρησε χτες για το Πεκίνο η Εθνική ανδρών προκειμένου να συμμετάσχει στο Ολυμπιακό τουρνουά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ