Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αθεράπευτο το «σάπισμα» των Ολυμπιακών Αγώνων

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την έναρξη των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, σημειώνεται:

«Δυστυχώς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες κυριαρχούν και βάζουν τη σφραγίδα τους οι πολυεθνικές εταιρείες, που εκμεταλλεύονται τον αθλητισμό παγκόσμια, καθώς επίσης και αυτές που αξιοποιούν τον αθλητισμό και τις μεγάλες διοργανώσεις, για να επεκτείνουν τη δράση τους. Και οι φετινοί Αγώνες, που ξεκινούν αύριο στο Πεκίνο, διατηρούν ελάχιστα ζωντανά στοιχεία που έχουν σχέση με την πραγματική φιλία και συναδέλφωση των λαών, την ευγενή άμιλλα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν καμία σχέση πια με τον αθλητισμό - καθημερινό δικαίωμα των λαών και της νεολαίας παγκόσμια. Το ντόπινγκ έχει σχεδόν ολοκληρωτικά κυριαρχήσει σε όλα τα αθλήματα. Οι αντι-ντόπινγκ διακηρύξεις και τα μέτρα της ΔΟΕ αποτελούν προσπάθεια συγκάλυψης του νοσηρού και επικίνδυνου φαινομένου.

Η καπιταλιστική κυριαρχία έχει θλιβερές συνέπειες και στις αθλητικές διοργανώσεις. Οδήγησε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε σάπισμα που δεν έχει θεραπεία. Χρειάζονται ριζικές αλλαγές. Απεγκλωβισμός των Ολυμπιακών Αγώνων και γενικότερα του αθλητισμού από τον έλεγχο και τους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ