Σάββατο 9 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Για πέμπτη φορά ανάκριση Ολμέρτ

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.--

Για τρεις ώρες απαντούσε στις ερωτήσεις των αστυνομικών της ειδικής μονάδας δίωξης οικονομικού εγκλήματος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο Εχούντ Ολμέρτ ανακρίθηκε, χτες, για πέμπτη φορά, στο σπίτι του, για τα σκάνδαλα στα οποία φέρεται να έχει εμπλακεί.

Εκτός από τη γνωστή υπόθεση της λήψης, σε τακτά χρονικά διαστήματα, μεγάλων χρηματικών ποσών από αμερικανο-εβραίο επιχειρηματία, ενώ ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και υπουργός στην κυβέρνηση Σαρόν, φαίνεται ότι τώρα προκύπτουν και νέα στοιχεία. Διαρρέουν ότι ερευνώνται και καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπερχρέωνε τα τιμολόγια μετακινήσεών του στο εξωτερικό υπό την επίσημη ιδιότητά του, προκειμένου να αξιοποιεί για ίδιον όφελος τη διαφορά.

Ο ίδιος ο Ολμέρτ αρνείται κάθε κατηγορία. Εντούτοις, ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί γύρω από το θέμα και οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε τόσο από το κόμμα του «Καντίμα» όσο και από τους κυβερνητικούς του εταίρους, το Εργατικό Κόμμα, τον οδήγησαν στην ανακοίνωση ότι θα παραιτηθεί από την ηγεσία του Καντίμα, το Σεπτέμβρη, όταν θα έχει εκλεγεί νέος αρχηγός μετά από εσωκομματική διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ