Σάββατο 9 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Διαφορετική μόνο ... η τελετή

Το άναμμα της Φλόγας ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της χθεσινής τελετής έναρξης

Associated Press

Το άναμμα της Φλόγας ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της χθεσινής τελετής έναρξης
Με μια εντυπωσιακή τελετή που διεξήχθη στο στάδιο «Φωλιά του πουλιού» στο Πεκίνο, άνοιξε από χτες ουσιαστικά η αυλαία των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Παρ' όλα αυτά, η άκρατη εμπορευματοποίηση από τις πολυεθνικές - χορηγούς και η χρήση αναβολικών (καθώς τα κρούσματα ντόπινγκ δε λείπουν) κάνουν και τη φετινή διοργάνωση να μην ξεφεύγει από την αλυσίδα της εκμετάλλευσης και του πολέμου συμφερόντων που συνοδεύουν τις περισσότερες διοργανώσεις μέχρι σήμερα.

Η τελετή

Ενας συνδυασμός ιστορίας, παράδοσης, πολιτισμού, αλλά και σύγχρονης τεχνολογίας είναι το βασικό στοιχείο της χτεσινής τελετής έναρξης. Στα σημεία που ξεχώρισαν ήταν η στιγμή του ανάμματος της Ολυμπιακής δάδας που βρίσκεται στο στάδιο η οποία έγινε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, ο Κινέζος γυμναστής Λι Νινγκ, κυριολεκτικά ιπτάμενος, με φόντο μια περγαμηνή στην οποία αναπαρίστατο η πορεία της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο έκανε το γύρο του Σταδίου, έφτασε στο βωμό ανάβοντας τη φλόγα.

  • Από τη χτεσινή ημέρα δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού λίγο πριν την τελετή έναρξης σήμανε συναγερμός όταν ηλεκτρονικό μήνυμα προειδοποιούσε για βόμβα σε αεροπλάνο της AIR CHINA που είχε απογειωθεί από το Ναγκάνο της Ιαπωνίας. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Ναγκόγια - Τσονγκτσίνγκ, μέσω Σανγκάης και επέστρεψε στον αρχικό προορισμό για να γίνει έλεγχος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ