Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΥΠΠΟ
Δίνει χρήματα μόνο για ... μετακόμιση

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, φυσικά και του υπουργείου Πολιτισμού, πλήττονται από την ακρίβεια σε συνδυασμό με τους μισθούς πείνας, ενώ τα προβλήματα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας διογκώνονται, οι καθυστερήσεις μισθών και οι απολύσεις συμβασιούχων συνεχίζονται και διάφορα επιδόματα έχουν «παγώσει», η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ δημοσίευσε προκήρυξη διαγωνισμού για την επιλογή μεταφορικής εταιρείας που θα μετακομίσει το υπουργείο στις πρώην καπναποθήκες του Κεράνη στο Ρέντη, με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ!

Η προκήρυξη δημοσιεύτηκε στις 6/8, σε «νεκρή» δηλαδή περίοδο, σε μια προφανή κίνηση να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους του υπουργείου, οι οποίοι σύσσωμοι αντιδρούν στη μεταφορά, λόγω της ακαταλληλότητας του κτιρίου. Επιπλέον, όπως θυμίζει ο Ενιαίος Σύλλογος υπαλλήλων του ΥΠΠΟ, «υφίσταται ακόμη η διακοπή εργασιών από την Πολεοδομία (σ.σ. από τις 10/4) και παράλληλα εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης για την ακύρωση της οικοδομικής άδειας», ενώ δεν υπάρχει συγκοινωνιακή μελέτη. Από 10 Απρίλη 2008 οι εργασίες στο κτίριο έχουν διακοπεί.

«Είναι προφανές», σημειώνεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, «ότι η ΝΔ και ο υπουργός Πολιτισμού επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν την περίοδο του καλοκαιριού για να προχωρήσουν το σχέδιό τους (...) και δεν αποκλείεται να συνδυαστεί με έναν ανασχηματισμό που θα ενοποιεί τα Υπουργεία Πολιτισμού και Τουρισμού με νέα πολιτική ηγεσία».

Περιγράφοντας την αρνητική οικονομική κατάσταση του υπουργείου, ο σύλλογος εκτιμά ότι «η κατάργηση του "Ειδικού Λογαριασμού" υπό την πίεση της δημοσιότητας, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του τέως Γενικού Γραμματέα, κινδυνεύει να αποτελέσει αρνητική εξέλιξη για τους εργαζόμενους και το έργο του ΥΠΠΟ, αφού, παρά τα όσα ακούγονται, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι και ο νέος προϋπολογισμός θα δώσει ψίχουλα στο ΥΠΠΟ για να λειτουργήσει».

Θυμίζουμε ότι για το θέμα έχει καταθέσει Ερώτηση το ΚΚΕ ήδη από το 2003, ενώ το θέμα της στέγασης των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ σχετίζεται άμεσα με τη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης (διά στόματος του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκη) να βγάλει στο «σφυρί» ή να εμπορευματοποιήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία του υπουργείου στην Πλάκα. Το ΚΚΕ θεωρεί επίσης ότι η συστέγαση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού απηχεί τη γενικότερη αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για διαχείριση του πολιτισμού με κριτήριο τα συμφέροντα του τουριστικού κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ