Τρίτη 12 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Καταστροφές από το μπουρίνι

Η ...λιμνοθάλασσα της Εγνατίας, χτες

Motion Team

Η ...λιμνοθάλασσα της Εγνατίας, χτες
Μεγάλες ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες προκάλεσε η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής τη Χαλκιδική. Στην περιοχή της Ορμύλιας το χαλάζι, που είχε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, το 90% της παραγωγής βρώσιμης ελιάς. Επίσης, ολοκληρωτική είναι η καταστροφή των καλλιεργειών με οπωροκηπευτικά. Ζημιές σε καλλιέργειες αναφέρθηκαν και στον Πολύγυρο, την Αρναία, τη Μεταμόρφωση, τη Σάρτη και τη Δουμπιά όπου επλήγησαν καλλιέργειες με καπνά.

Περίπου 3.000 στρέμματα με αμπελοκαλλιέργειες και ελαιόδεντρα καταστράφηκαν στο Δήμο Ορφανού Καβάλας, λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης που έπληξε για λίγα λεπτά την περιοχή. Η καταστροφή εντοπίζεται κυρίως στην ποικιλία «Βικτώρια» για την οποία είχαν ήδη κλειστεί συμφωνίες των αγροτών με εμπόρους.

Εξάλλου χαώδης κατάσταση δημιουργήθηκε στην Εγνατία οδό μεταξύ Μικρής και Μεγάλης Βόλβης στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή. Εκατοντάδες οχήματα εγκλωβίστηκαν για αρκετές ώρες, όταν, στο ύψος του Προφήτη, πλημμύρισε τοπικός χείμαρρος και έπεσαν φερτές ύλες στο κατάστρωμα. Σημειώνεται ότι το τμήμα αυτό της Εγνατίας παραδόθηκε πριν λίγους μήνες στην κυκλοφορία χωρίς προηγούμενα να κατασκευαστεί οχετός ώστε να μην πέφτουν τα νερά του χειμάρρου στο οδόστρωμα.

Επίσης από υπερχείλιση χειμάρρου στον οικισμό Μεγάλη Βόλβη πλημμύρισαν ισόγεια διαμερίσματα, καταστήματα και αποθηκευτικοί χώροι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ