Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κόσμος για πυροτεχνήματα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην ταινία «Βρώμικος κόσμος», σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μαρσάλ
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ στην ταινία «Βρώμικος κόσμος», σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μαρσάλ
Ταινίες που τις υπογράφουν αξιόλογοι σκηνοθέτες όπως ο Τακέσι Κιτάνο και ο Ολιβιέ Μαρσάλ ξεχωρίζουν από τις αποψινές κινηματογραφικές προβολές.

Ο Τακέσι Κιτάνο σκηνοθετεί την αστυνομική ταινία, ιαπωνικής παραγωγής «Πυροτεχνήματα», που θα προβληθεί απόψε στις 23.00 από τη «Βουλή TV». Ο ντετέκτιβ Νίσα φεύγει για να επισκεφτεί τη σοβαρά άρρωστη γυναίκα του. Ενας γκάνγκστερ τραυματίζει θανάσιμα το φίλο και σύντροφό του Χορέμπε. Αργότερα άλλος ένας συνάδελφός του σκοτώνεται από τον γκάνγκστερ, ενώ προσπαθούσε να σώσει τον Νίσα. Αποκαρδιωμένος ο ντετέκτιβ παραιτείται από την αστυνομία. Για να εξοφλήσει τον τοκογλύφο της Γιακούζα, που του είχε δανείσει χρήματα και για να πάει τη γυναίκα του ένα τελευταίο ταξίδι, αποφασίζει να ληστέψει μια τράπεζα. Αν και πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ, στην πραγματικότητα η ταινία είναι ένα σχόλιο γύρω από τη ζωή, το θάνατο και τη μοναξιά. Παίζουν: Τακέσι Κιτάνο, Καγιόκο Κισιμότο, Ρεν Οσούγκι.

«Βρώμικος κόσμος». Αστυνομικό δράμα σε σενάριο και σκηνοθεσία Ολιβιέ Μαρσάλ.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Παρίσι, στο περιβόητο Quai des Orfevres, όπου ο αστυνόμος Κλάιν και ο αστυνόμος Βρινκς, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο για να λύσουν μια υπόθεση που θα τους οδηγήσει στην πολυπόθητη προαγωγή. Οι δύο άντρες, καταλήγουν να σαμποτάρουν τη δουλειά ο ένας του άλλου, στήνοντας τον καμβά για μία πλοκή γεμάτη ανατροπές, εκπλήξεις και σασπένς...

Δύο θρύλοι του Γαλλικού κινηματογράφου, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο Ντανιέλ Οτέιγ, πρωταγωνιστούν στο σκληρό αστυνομικό δράμα «Βρώμικος κόσμος», με φόντο τους σκοτεινούς δρόμους του Παρισιού. Ο Ολιβιέ Μαρσάλ έχει διατελέσει αστυνομικός και μεταφέρει με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα την εμπειρία του στη μεγάλη οθόνη. Εδώ, στήνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αστυνομικό δράμα, με σφιχτή πλοκή, δίνοντας έμφαση στη μελέτη των χαρακτήρων. Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ντανιέλ Οτέιγ, Αντρέ Ντισολιέ, Βαλέρια Γκολίνο, Ροσντί Ζεμ (ΝΕΤ, 24.00).

«Οδύνη». Ψυχολογικό θρίλερ σε σκηνοθεσία Πολ Σρέιντερ.

Πρόκειται για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ομώνυμης σκοτεινής νουβέλας του Ράσελ Μπανκς. Η ζωή του Γουέιντ Γουαϊτχάους, σερίφη μιας μικρής επαρχιακής πόλης, πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Η πρώην σύζυγός του τον απεχθάνεται, η κόρη του τον αντιπαθεί και ο δεσποτικός πατέρας του δε χάνει ευκαιρία ώστε να τον ταπεινώνει. Ο 45χρονος Γουέιντ δεν έχει τίποτα σπουδαίο να επιδείξει, γι' αυτό πνίγει το παράπονό του στο ποτό. Το μέλλον γι' αυτόν διαγράφεται σκοτεινό... μέχρι τη στιγμή που η πόλη πλήττεται από έναν ξαφνικό θάνατο... Παίζουν: Νικ Νόλτε, Τζέιμς Κόμπερν, Σίσι Σπέισεκ, Γουίλιαμ Νταφόε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ