Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Αιματηρή βομβιστική επίθεση

ΠΕΣΑΒΑΡ.--

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Πεσαβάρ του Νοτιοδυτικού Πακιστάν, χτες, με αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να σκοτωθούν και 10 να τραυματιστούν. Η επίθεση σημειώθηκε εναντίον ενός λεωφορείου των δυνάμεων της αεροπορίας, καθώς διέσχιζε μία γέφυρα, κοντά σε βάση στις παρυφές της πόλης. Δηλώσεις υποστηρίζουν ότι στο λεωφορείο βρίσκονταν και άμαχοι με αποτέλεσμα να είναι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών, δεδομένου ότι το λεωφορείο διαλύθηκε.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν ισλαμιστές αντάρτες που πρόσκεινται φιλικά στους «Ταλιμπάν» και ζουν στις περιοχές των φυλών στα σύνορα με το Αφγανιστάν. Η επίθεση αυτή χαρακτηρίστηκε από τις κυβερνητικές πακιστανικές αρχές ως αντίποινα στο συνεχές σφυροκόπημα που πραγματοποιεί ο στρατός στις περιοχές των φυλών κατόπιν και των ανάλογων εντολών εκ μέρους των ΗΠΑ που απαιτούν «πάταξη της τρομοκρατίας και όσων τη στηρίζουν», ενώ υποστηρίζουν ότι στο Πακιστάν εκπαιδεύονται μαχητές που στη συνέχεια περνούν στο Αφγανιστάν και ενισχύουν τις γραμμές των Ταλιμπάν.

Παράλληλα, παραδέχτηκαν το θάνατο επτά αμάχων κατά τη διάρκεια των βίαιων συγκρούσεων μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή των φυλών, το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά οι άμαχοι σκοτώθηκαν, όταν ο πακιστανικός στρατός βομβάρδισε σε αεροπορική επιδρομή τα σπίτια τους στην περιοχή Καρ, στην προσπάθειά του να «πλήξει ισλαμιστές μαχητές»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ