Τρίτη 19 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Βάρβαρα και απάνθρωπα μέτρα

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών σχετικά με το Σύμφωνο για τη μετανάστευση αναφέρει:

«Το Σύμφωνο για τη μετανάστευση που προωθεί η γαλλική προεδρία στην ΕΕ και ένθερμα στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση είναι ένα σύνολο βάρβαρων και απάνθρωπων μέτρων. Είναι εναρμονισμένο με τον αντιδραστικό χαρακτήρα και τον αντιλαϊκό ρόλο της ΕΕ.

Τα κύματα των μεταναστών δεν κατευθύνονται στις χώρες της ΕΕ από έλλειψη ενημέρωσης, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών. Αναγκάζονται να καταφεύγουν στους δουλεμπόρους λόγω της απελπιστικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους, εξαιτίας της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων στους οποίους και η ΕΕ συμμετέχει και πρωτοστατεί.

Βασική επιδίωξη μέσω αυτού του Συμφώνου είναι να μεταφερθεί ο κύριος όγκος των μεταναστών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης έξω από τις χώρες της ΕΕ, στις χώρες διέλευσης και προέλευσης. Οι όποιες νομιμοποιήσεις μεταναστών θα υπηρετούν αποκλειστικά τις ανάγκες του κεφαλαίου. Η έκδοση βίζας με βιομετρικά στοιχεία γίνεται υποχρεωτική ακόμα και για παιδιά έξι ετών.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δώσουν τη συγκατάθεσή τους, αλλά να αντιπαλέψουν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ. Η ΕΕ ενιαία αναπτύσσει την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργατών, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ