Τετάρτη 20 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ξεχώρισε ο Δουβαλίδης

Ο Νίκος Κακλαμανάκης προσπαθεί...

ICON

Ο Νίκος Κακλαμανάκης προσπαθεί...
Επειτα από μια εξαιρετική κούρσα, την οποία ολοκλήρωσε σε χρόνο 13.46, ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε τέταρτος στην 1η προημιτελική σειρά των 110 μ. με εμπόδια και προκρίθηκε στα ημιτελικά σήμερα, ως ένας από τους αθλητές με τους καλύτερους τέσσερις χρόνους. Το 13.46 που έκανε αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ξεπερνώντας το 13.49 που είχε ισοφαρίσει στα προκριματικά μόλις τη Δευτέρα (18/8). Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Αμερικανός Ντέιβιντ Ολιβερ (13.16) και τον δεύτερο ο Κουβανός Ντάιρον Ρόμπλες (13.19). «Μάλλον βγήκε η προετοιμασία από το Φουκούι! Κυνηγούσα αυτό το ρεκόρ, περίμενα να το κάνω εδώ, στο Πεκίνο. Το είχα τάξει σ' έναν άνθρωπο που δεν είναι πια κοντά μας, όπως έμαθα σήμερα το μεσημέρι. Εναν παράγοντα από τη Δράμα και παλιό αθλητή στα 400 μέτρα εμπόδια, τον Νίκο Βαλδίρκα. Είχε πρόβλημα υγείας και το μεσημέρι έμαθα ότι απεβίωσε. Στον ημιτελικό θα πάω χωρίς άγχος και θέλω το χρονόμετρο να γράψει ακόμα πιο κάτω. Ισως το 13.43 ή το 13.44», δήλωσε ο 21χρονος αθλητής. Σε ερώτηση για την καθυστέρηση στην εκκίνηση δήλωσε: «Στη σειρά μου υπήρχε ήδη μία άκυρη. Δεν ήθελα με τίποτα να βγω άκυρος. Καλύτερα να κλαις μέσα στον αγώνα, όταν δεν έχεις πετύχει το χρόνο που θες, παρά να σε αποκλείσουν με δεύτερη άκυρη».

  • Την 9η θέση στο α΄ προκριματικό γκρουπ του μήκους με άλμα στα 6,57 μ. και τη 15η θέση στο σύνολο κατέλαβε η Πηγή Δεβετζή κι έμεινε εκτός τελικού. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του τριπλούν δε θα μπορέσει έτσι να διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ενώ οι άλλες δύο προσπάθειές της στα προκριματικά ήταν άκυρες με καλύτερη την 3η, η οποία αν μετρούσε θα της χάριζε σίγουρα την πρόκριση. Πάντως, την πρόκριση έχασε για 3 εκατοστά, αφού ως 12η προκρίθηκε η Τζαμαϊκανή Τσέλσι Χάμοντ με 6,60 μ. «Εκανα την προσπάθειά μου στο μήκος, όπου έβγαλα 2 άκυρα, κάτι που δεν το συνηθίζω. Ηθελα να κάνω 6,70 μ. για να περάσω και για το λόγο αυτό στην τελευταία προσπάθεια ρίσκαρα. Ηταν ένας δύσκολος προκριματικός και χαρακτηριστικό είναι ότι έμεινε εκτός τελικού το κορυφαίο όνομα. Τώρα το πρόγραμμα προβλέπει λίγες μέρες ξεκούραση και αμέσως μετά συμμετοχή στον τελικό των γκραν πρι της IAAF στη Στουτγκάρδη στα μέσα Σεπτέμβρη», δήλωσε η Πηγή Δεβετζή μετά τον αγώνα της. Την κορυφαία επίδοση των προκριματικών έκανε η Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Ρίισε με 6,87 μ., ενώ εντύπωση προκάλεσε ο αποκλεισμός κορυφαίων ονομάτων του αγωνίσματος, όπως της Πορτογαλίδας Νάιντε Γκόμες, που εκτός ρυθμού έμεινε στην 33η θέση με μόλις 6,29 μ., η Ρωσίδα Τατιάνα Κότοβα με 6,57 μ., η Ισπανίδα Κονσεπσιόν Μοντανέρ με 6,53 μ., η Σλοβάκα Γιάνα Βελντάκοβα με 3 άκυρες και η Κουβανή Γιαργκέλις Σαβίνιε με 6,49 μ. Η Σάββα Λίκα κατατάχτηκε στην 9η θέση του α΄ προκριματικού γκρουπ και 15η συνολικά στον ακοντισμό με καλύτερη βολή στα 59,11 μ. Στον τελικό περνούν οι αθλήτριες που θα πιάσουν το όριο των 61,50 μ. ή οι καλύτερες 12 και από τα δύο γκρουπ. Η Λίκα είχε ακόμη βολές στα 56,44 μ. και 58,59 μ. Την καλύτερη επίδοση είχε η Τσέχα παγκόσμια πρωταθλήτρια Μπάρμπαρα Σποτάκοβα με 67,69 μ.

  • Στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων πέρασε το ελληνικό ντουέτο, Δέσποινα Σολωμού και Εύη Μακρυγιάννη. Στο ελεύθερο πρόγραμμα οι πρωταθλήτριές μας κατέλαβαν τη 10η θέση ανάμεσα σε 24 ζευγάρια με 45.584 βαθμούς, ολοκληρώνοντας τους προκριματικούς με 91.418 β. Ετσι, έμειναν στην 9η θέση -ισόβαθμες με το ντουέτο από την Ολλανδία -, που τους χαρίζει το «εισιτήριο» για τη δωδεκάδα του σημερινού (10.00 ώρα Ελλάδας) τελικού. Η 22χρονη Μακρυγιάννη και η Σολωμού που μόλις χτες ...ενηλικιώθηκε (έκλεισε τα 18) ενθουσίασαν τους θεατές που βρέθηκαν στον «Υδάτινο Κύβο», παρουσιάζοντας το πρόγραμμά τους διάρκειας 3 λεπτών και 40 δευτερολέπτων.
  • Ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στην ημιτελική φάση του C1 500μ ήρεμων νερών στο κανόε καγιάκ, καθώς στην 3η προκριματική σειρά τερμάτισε στην 5η θέση. Από τις τρεις σειρές που έγιναν χτες, μόνο ο πρώτος κάθε σειράς εξασφάλισε άμεσα την πρόκρισή του στον τελικό, ενώ οι υπόλοιποι θα διεκδικήσουν μία θέση στον τελικό μέσω ημιτελικών.
  • Για σήμερα μετατέθηκαν οι δύο ιστιοδρομίες (8η και 9η) των Tornado, όπου μετέχουν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης, Κώστας Τριγκώνης, και ήταν προγραμματισμένες για χτες. Το ελληνικό πλήρωμα διεκδικεί μετάλλιο, καθώς βρίσκεται στην 3η θέση της γενικής κατάταξης με 32 βαθμούς ποινής. Για σήμερα μετατέθηκαν και οι δύο ιστιοδρομίες (8η και 9η) των Star, ενώ και στις δύο κατηγορίες η τελική ιστιοδρομία θα γίνει μεθαύριο.
  • Μπορεί να παρέμεινε έκτος στη γενική κατάταξη των RS:X ανδρών ο Νίκος Κακλαμανάκης, όμως υποχώρησε βαθμολογικά από τα μετάλλια. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης πήρε την 7η θέση στη 10η ιστιοδρομία, ενώ ο Κύπριος Ανδρέας Καριόλου τη 10η και είναι 13ος. Στην πρώτη θέση ανέβηκε ο Γάλλος Ζουλιέν Μποντέμπ.

Πέρασε στα ημιτελικά ο Δουβαλίδης

Eurokinissi

Πέρασε στα ημιτελικά ο Δουβαλίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ