Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Μεγάλες καταστροφές στο Ρέθυμνο

Εκλεισε για μία ώρα η Εθνική Οδός Αθηνών - Πατρών εξαιτίας φωτιάς που προήλθε από σύγκρουση οχημάτων

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες, μελίσσια και σημαντικές ζημιές σε σπίτια του οικισμού Δρυμίστος του Δήμου Λάμπης στο Ρέθυμνο άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε χτες και έκαιγε μέχρι το βράδυ. Η πυρκαγιά ξεκίνησε δέκα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι και μέχρι νωρίς το απόγευμα έκαιγε ανεξέλεγκτα, καταστρέφοντας στο πέρασμά της καλλιέργειες, μελίσσια, ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο. Οι φλόγες έφθασαν μέχρι και τις αυλές σπιτιών, αλλά δεν επεκτάθηκε. Νωρίτερα, είχε ζητηθεί να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους ξενοδοχειακές μονάδες και σπίτια του χωριού.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν δυνάμεις από Χανιά και Ρέθυμνο, ενώ αναμενόταν και η αποστολή οχημάτων από την Αθήνα. Η πύρινη λαίλαπα έφτασε ως την παραλία και τον οικισμό Κεραμέ, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου έκαναν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα. Αργά το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να την περιορίσουν. Πυρκαγιά μικρότερης εμβέλειας στο Νομό Ρεθύμνου εκδηλώθηκε επίσης και στις Σίσσες Γεροποτάμου χτες αργά το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να απειληθούν σπίτια και καλλιέργειες.

Εκλεισε η Εθνική Οδός

Μία σύγκρουση οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών, 10 λεπτά πριν τις 4 το απόγευμα, ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο χωριό Ροδινή, λίγο έξω από το Ρίο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά που πήρε ένα από τα αυτοκίνητα επεκτάθηκε στο πλάι της Εθνικής, απείλησε σπίτια της Ροδινής και το βράδυ έκαιγε σε δύσβατο πευκόφυτο σημείο απέναντι από το Παναχαϊκό Ορος. Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, αφού η φωτιά ήταν δίπλα στην Εθνική Οδό και εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας, η Τροχαία προχώρησε, για περίπου μία ώρα, στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

Λίγη ώρα νωρίτερα είχε εκδηλωθεί φωτιά σε έκταση με πουρνάρια, στο χωριό Αγιονόρι Κορινθίας. Λόγω του δυνατού αέρα, οι φλόγες προχώρησαν προς την περιοχή Λίμνες Αργολίδας. Αργά το απόγευμα η φωτιά περιορίστηκε.

Περισσότερα από 200 στρέμματα δάσους, ελαιόδεντρων και εσπεριδοειδών κατέκαψαν τρεις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε διάστημα μισής ώρας στο Νομό Πρεβέζης. Λίγο μετά τις τρεις, εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στις παραθαλάσσιες περιοχές Καστροσυκιά και Νικόπολη, καθώς και στον Αγ. Σπυρίδωνα Πρεβέζης, κοντά στο Ακτιο. Στις δύο πρώτες μάλιστα οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Νωρίς το απόγευμα και οι τρεις τέθηκαν υπό έλεγχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ