Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Καλλιτεχνικές ρήξεις» ... για γερά νεύρα

Δεν ήξερες ...δε ρώταγες; Από άλλη χώρα φαίνεται είναι ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης που δήλωσε ότι ήταν η «πιο επιτυχημένη χρονιά στην ιστορία του» για το Φεστιβάλ Αθηνών; «Το κοινό» - λέει - «ανταποκρίθηκε θερμά σε αυτή την προσπάθεια, η οποία εντάσσεται στην ευρύτερη πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού για να κάνουμε τον πολιτισμό αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής όλων των Ελλήνων».

Τι εννοείτε «θερμά»; Το γιουχάισμα; Αυτό το σπάνιο φαινόμενο για τα χρονικά της Επιδαύρου; Μπορεί οι αποδοκιμασίες να ήταν «θερμότερες» στη «Μήδεια», αλλά και πολλές άλλες παραστάσεις αποδοκιμάστηκαν φέτος από κριτικούς και κοινό... Δεν τα μάθατε, κύριε υπουργέ; Αλλά φαίνεται πως ο καθένας παίρνει το μήνυμα που τον βολεύει.

«Η στήριξη του κοινού» - συνεχίζει απτόητος ο υπουργός - «όχι μόνο αποδεικνύει ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αλλά μας στηρίζει στο να συνεχίσουμε με ακόμη πιο φιλόδοξες καλλιτεχνικές ρήξεις την επόμενη περίοδο».

Ως καλλιτεχνική ρήξη το είδε ο Μιχάλης Λιάπης το φετινό κουλουβάχατο; Είναι κι αυτό μια άποψη. Οχι, βέβαια, ότι δεν υπήρξαν και καλές παραστάσεις. Αλλά τόση μαζεμένη «καλλιτεχνική ρήξη» ...πειράζει στα νεύρα! Ενα «πολιτισμικό σοκ» το φέρνει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ